Αυτή τη φορά η εμφάνισή του στη Βουλή είχε να κάνει με την περιήγηση, κανονική ξενάγηση, με ξεναγό μια από τις πλέον πιστές του συνεργάτιδες την Θεοδώρα Τζάκρη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ήρθε κατευθείαν στη Βουλή από τη μεγάλη συγκέντρωση των επαγγελματοβιοτεχνών στο Σύνταγμα. Φορούσε ένα λευκό (κοντομάνικο) t-shirt και τζιν παντελόνι, κάνοντας πολλούς να διερωτηθούν «μα δεν κρυώνει αυτός;»

Ήρθε με φόρα αποφασισμένος να γνωρίζει όχι μόνον τα κατατόπια της Βουλής, αλλά και βουλευτές της ΝΔ. Να τους γνωρίζει από κοντά να τους πει δυο κουβέντες για την πολιτική που θα ακολουθήσει απέναντί τους για μια χειραψία βρε αδελφέ.

***

Σήμερα φεύγει η Αχτσιόγλου

«Πότε θα φύγει Η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι;» Τον ρώτησα: «Αύριο» (δηλαδή σήμερα) απάντησε αμέσως με μια σιγουριά. Αυτή είναι η εκτίμησή σας ή έχετε κάποιες πληροφορίες; Το ξαναρώτησα: «Η εκτίμησή μου είναι, άλλωστε αυτός είναι λόγος που έβαλα Πολιτική Γραμματεία το πρωί», μου είπε και συνέχισε την βόλτα του στους διαδρόμους της Βουλής.

Τον ακολουθούσε μια ομάδα αστυνομικών, της προσωπικής του ασφάλειας, όχι επειδή κινδύνευε μέσα στη Βουλή, αφού η ομάδα Αχστιόγλου ούτε καν εμφανίστηκε χθες στη Βουλή και στη συζήτηση, αλλά για να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους να τον πλησιάσουν και να τον φωτογραφίσουν. Ποιος έδωσε τέτοια εντολή στους αστυνομικούς του Κασσελάκη; Ουδείς γνωρίζει. Αλλά η ασφάλεια της Βουλής τους έβλεπε από απόσταση να… παρατηρούν και να συγκρατούν τους δημοσιογράφους, χωρίς καν να επέμβει. Θα πρέπει να το κοιτάξει αυτό ο Φρούραρχος.

Εκείνη την ώρα μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Κασσελάκης ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός δεν μπορούσε να εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ή να καθίσει στα έδρανα των επισήμων όπως έκανε την προηγούμενη φορά για να ακούσει τον κ. Φάμελλο. Ο λόγος; Το ντύσιμό του, αυτό το λευκό t-shirt και το τζιν δεν του επέτρεπε να εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Και τι έκανε νομίζετε;

Βρήκε μια πόρτα ανοικτή, στάθηκε εκεί για να παρακολουθήσει από τον… διάδρομο αυτό που συνέβαινε εκείνη την ώρα μέσα στη Βουλή. Δεν έμεινε όμως πολλή ώρα όρθιος, έφυγε για να πάει, στο ιατρείο της Βουλής, να συνομιλήσει με το προσωπικό και εν συνεχεία κατευθύνθηκε στο καφενείο για να παραγγείλει τον φραπέ του και να αγοράσει τσίχλες. Μαζί του συνεχώς βρισκόταν η κυρία Τζάκρη.

***

Όταν οι γαλάζιοι βουλευτές γνώρισαν τον Κασσελάκη

Τι ακριβώς όμως έκανε η κυρία Τζάκρη; Του σύστηνε όσους βουλευτές της ΝΔ συναντούσε. Πρώτα τον Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο είχε μια θερμή χειραψία, όχι τόσο επειδή ήταν πρώην υπουργός και γαλάζιος βουλευτής, αλλά επειδή ο πατέρας Κασσελάκης, πήγε δύο φορές, όπως του είπε, σε προεκλογική συνάντηση του κ. Θεοδωρικάκου. Εν συνεχεία, προτού πάει στο Εντευκτήριο και στο καφενείο για να συναντήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μια σύντομη γνωριμία και με έναν από τους αντιπροέδρους της Βουλής και πρώην υπουργό, το οποίο μάλιστα προειδοποίησε πως θα τα λένε συχνά από εδώ και πέρα.

Κάθισε για λίγα λεπτά στο καφενείο, απόλαυσε το φραπέ του, ζήτησε να μην τον φωτογραφίζουν την ώρα που έχει στα χέρια του τον φραπέ, τον άφησε σε κάποια στιγμή και ζήτησε να τον φωτογραφίσουν τώρα, χωρίς φραπέ και αποχώρησε ικανοποιημένος από την ξενάγηση. Υπήρχαν στην αίθουσα του καφενείου δύο ή τρεις βουλευτές που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν του έδωσαν σημασία…

***
Η ατάκα της ημέρας

Την ώρα που ο Κασσελάκης ξεναγείτο στην Βουλή από την Θεοδώρα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός των άδειων εδράνων στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο ο Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για… Black Friday, μείον 50%. Ήταν τέτοια η ενόχληση Κασσελάκη που απάντησε μέσω του tik tok, στον πρωθυπουργό για τον υπαινιγμό του Black Friday.

***
Άλλη μία μαζική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοινώνουν με κοινή δήλωση ένας σημαντικός αριθμός μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του. Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις»

***
«Το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου…»

Προεξοφλούν ακόμη ότι με τη δήλωση αποχώρησης «αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».«Το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου, αν του ‘χες ρίξει μια ματιά, θα ήμουνα μαζί σου» γράφουν στελέχη από τον Πειραιά στον Κασσελάκη και τον αποχαιρετούν.

***
ΣΥΡΙΖΑ ή ΠαΣοΚ θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση;

Το ερώτημα που τέθηκε χθες από πολλούς βουλευτές (και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης) ήταν εάν αποχωρήσει η ομάδα Αχτσιόγλου και αποχωρήσουν και άλλοι βουλευτές και τελικά μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές, όσους δηλαδή διαθέτει και το ΠαΣοΚ, ποιο κόμμα θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η απάντηση είναι ότι ακόμα κι αν αυτοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα παραμείνουν γίνουν αριθμητικά λιγότεροι από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, αξιωματική αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ως αξιωματική αντιπολίτευση ορίζεται το κόμμα που έρχεται δεύτερο στις εκλογές.

***
Οι διακινητές ψυχών πέρασαν σε άλλο επίπεδο με σκάφη 400 ίππων

Πάμε τώρα στην εσχατιά του Αιγαίου (Ρόδο, Χάλκη, Σύμη , Κω) εκεί όπου διεξάγεται μια ιδιότυπη μάχη ανάμεσα σε διακινητές και άνδρες του Λιμενικού. Οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού που μετέχουν σε αυτήν την επικίνδυνη αποστολή είναι πολύ αποτελεσματικές. Να σκεφτείτε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συλλάβει περισσότερους από 80 διακινητές. Αλλά τα πράγματα στο Αιγαίο έχουν αλλάξει. Οι διακινητές, αυτοί οι ανάλγητοι έμποροι ψυχών, άρχισαν να χρησιμοποιούν ότι πιο σύγχρονο και γρήγορο πλωτό μέσο για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών αλλά και για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννης Παππάς οι διακινητές χρησιμοποιούν πλέον ταχύπλοα σκάφη, 200 και πλέον ίππων και για κάθε επιβάτη τον χρεώνουν από 3.000 έως 5.000 δολάρια. Προχθές συνελήφθη ένας διακινητής με ένα σκάφος που είχε δύο μηχανές 400 ίππων η κάθε μία. Ταξίδευε στο Αιγαίο, με τέτοια ταχύτητα που οι άνδρες του Λιμενικού του έστησαν ενέδρα για να τον συλλάβουν. Και τελικά τον συνέλαβαν στην Ρόδο.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, το Λιμενικό έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μέσα που διαθέτει η αγορά, αλλά και με ταχύπλοα σκάφη. Ωστόσο ο πονοκέφαλος των διακινητών δεν φαίνεται να τελειώνει μόνον με τα ταχύπλοα.

Μόλις χθες συνελήφθησαν… Ουκρανοί διακινητές να μεταφέρουν στη Νότια Ρόδο μέσα σε ένα βαν παράτυπους μετανάστες. Ο υφυπουργός προειδοποιεί πάντως άπαντες «όποιοι συμμετέχουν σε αυτή την απάνθρωποι παρανομία, δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Θα συλληφθούν άπαντες».

***
Ο συναγερμός για ρουκέτες της Χαμάς κτυπά και στα κινητά των πολιτών

Οι ισραηλινοί έχουν εκσυγχρονίσει ηλεκτρονικά τις ειδοποιήσεις συναγερμού για επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς. Κάτι σαν το 112 το δικό μας, αφού όταν κτυπά ο συναγερμός, κτυπά και στα κινητά των πολιτών. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην πομπή που μετέφερε τον βουλευτή της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου.

Επιστρέφοντας από τη Ραχάτ στο Τελ Αβίβ, ξαφνικά ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου και αμέσως ζητήθηκε από τους βουλευτές να κατέβουν από τα οχήματά τους και να ξαπλώσουν στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου. Οι ρουκέτες της Χαμάς ακούγονταν η μία μετά την άλλη, καθώς αναχαιτίζονταν από το Iron Dome. Μια ρουκέτα ή βλήμα ρουκέτας έσκασε κοντά στους βουλευτές. Βρέθηκαν για αρκετή ώρα στο έδαφος προκειμένου να προφυλαχθούν.

***
Όταν η θέση δεν κάνει τον άνθρωπο…

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τη φράση «δεν κάνει η θέση τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος τη θέση». Από τις περιπτώσεις που κολλάει η φράση αυτή είναι του πρώην γραμματέα της ΝΔ και νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Η αλήθεια είναι ότι η αναγνώριση για το έργο του τέως γραμματέα της ΝΔ είναι σχεδόν καθολική από τις διάφορες «φυλές» της Πειραιώς. Άλλωστε, η αναφορά του Πρωθυπουργού στην ομιλία του περί προσωπικής του επιλογής που δικαιώθηκε, τα λέει όλα.