Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η ομάδα των «6+6» που έχει ως πρόσωπο αναφοράς την Εφη Αχτσιόγλου, καθώς φαίνεται ότι απομένουν μόνο τα τυπικά προκειμένου τα κορυφαία στελέχη της νεότερης γενιάς του κόμματος να χωρίσουν τον δρόμο τους από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Δευτέρα κάλεσε την ομάδα Αχτσιόγλου να αποφασίσει άμεσα για τις επόμενες κινήσεις της.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ούτε εγώ έχω το δικαίωμα. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο παράγοντας της Κ.Ο. και… οι «σκεπτικοί»

Η έξοδος πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών είναι συνεχείς προκειμένου η κίνηση τους να είναι υπολογισμένη και να μην αποδειχτεί ένα βήμα στο κενό.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που έχουν κάνει την Εφη Αχτσιόγλου ακόμη να το σκέφτεται. Πρώτον, φαίνεται ότι προσπαθεί να βρει τους συνολικά 10 βουλευτές που θα συγκροτήσουν μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια δεν ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση να ηγηθεί του εγχειρήματος και επικρατέστερος επικεφαλής μοιάζει να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ωστόσο το ερώτημα που θέτουν κάποιοι συριζαίοι (που μένουν με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι: «Εάν ομιλεί στη Βουλή ο Φαμέλλος και ο Χαρίτσης θα υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους; Θα υπάρξει δηλαδή διαφορετικός λόγος;».

Ο δεύτερος λόγος δεν έχει να κάνει τόσο με την ίδια αλλά με άλλα μέλη της ομάδας της που κρατάνε κάποια απόσταση από τις αποχωρήσεις. Ένας μάλιστα (που έχασε την θέση του μόλις ανέλαβε ο Κασσελάκης) θυμάται πολύ καλά την ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ ότι «όποιος φύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος» και ακόμα το σκέφτεται εάν θα φύγει ή όχι.