Αισιόδοξος για την παραμονή της ομάδας «6+6» στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια του Thessaloniki Summit 2023.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι εκλαμβάνει την απουσία κάποιας ανακοίνωσης αποχώρησης από την ομάδα Αχτσιόγλου ως παραμονή στο κόμμα.

«Χθες είπα στο ραδιόφωνο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο λέω και τώρα. Άρα λοιπόν δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση ή κάποια απόφαση από μεριάς τους , το οποίο κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι ότι παραμένουν στη Βουλή ως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να δουλεύουν για εμάς. Από τη στιγμή που παραμένουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είναι μέρος της ομάδας μας και αυτό για μένα είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Θα φέρω άλλους σαραντάρηδες

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, που ήταν η συνομιλήτριά του στη συζήτηση, αν τελικά φύγουν οι 6+6, η γενιά των σαραντάρηδων δηλαδή, διαμήνυσε πως θα φέρει νέους: «Εμένα με ενδιαφέρει είναι οι φρέσκες ιδέες, οι φρέσκες νοοτροπίες. Η ηλικία είναι σημαδιακή αλλά δεν ήταν το παν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ικανότητα του καθενός, να έχει νέες νοοτροπίες και να θέλει να δουλέψει μαζί μας για τον κοινό μας σκοπό, για τις προοδευτικές μας αξίες. Έχουμε εκατοντάδες βιογραφικά, λαμπρά μυαλά που είναι έτοιμα για να δουλέψουν μαζί μας.

Αναφορικά με τις προθέσεις του και το μέλλον, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «έχω τη βούληση έχω καθαρά χέρια, τη διεθνή εμπειρία να φέρω μαζί με μια πάρα πολύ καλή ομάδα που θα αναδείξουμε μεγάλες τομές. Είμαι πλήρως ανεξάρτητος και δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω το λαό, τις λαϊκές συνοικίες, την περιφέρεια που με στήριξε ώστε να είμαι πρώτος στον ΣΥΡΙΖΑ».