5 το πρωί: Καζάνι ο ΣΥΡΙΖΑ – Οφέλη για ΝΔ και ΠαΣοK – Ο «νέος» Ολυμπιακός

Η νέα εβδομάδα που αρχίζει σήμερα βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ σε καθεστώς διάλυσης, καθώς η ομάδα υπό την Έφη Αχτσιόγλου προλείανε ήδη το έδαφος για την οριστική αποχώρηση. Τρίβουν τα χέρια τους τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα που βέβαια έχουν ν' αντιμετωπίσουν τα δικά τους ζητήματα.

1

ΣΥΡΙΖΑ προ της διάλυσης

  • Άνοιξαν την πόρτα οι 6+6: Δεν βλέπει «προϋποθέσεις συμβίωσης» με την ηγετική ομάδα Κασσελάκη, διότι «επιλέγει προσωπικές επιθέσεις», η εσωκομματική τάση στην οποία ηγούνται η Έφη Αχτσιόγλου κι άλλα προβεβλημένα στελέχη (Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Φωτίου κ.α). Όπως επισημάνθηκε απ’ όλες τις πλευρές κατά τη δεκάωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, η διάθεση απόσχισης από το υπόλοιπο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερη της άποψης για μια νέα παράταση χρόνου, άρα οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.
  • Ο «βούρκος» του Ηλιόπουλου: Ήδη είχε διαφανεί από την εισήγηση του βουλευτή Α’ Αθήνας ότι πολλά περιθώρια συνεννόησης με τον πρόεδρο και την «αυλή» του δεν υπάρχουν πλέον. «Πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο» ήταν το κεντρικό νόημα των όσων είπε το στέλεχος που εκπροσωπεί τη νέα φρουρά της παράταξης και η οποία είχε εξ αρχής ταχθεί ανοικτά κατά της πολιτικής Κασσελάκη. Μάλιστα η ισχυρή Νεολαία Θεσσαλονίκης αποχώρησε σύσσωμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.
  • Τα πυρά της Ακρίτα: Όλα αυτά βεβαίως βρίσκουν απέναντί τους το προεδρικό μπλοκ, που αποτελείται τόσο από επώνυμους όσο και ανώνυμους. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας ήταν εξ όσων επιτέθηκαν στον Νάσο Ηλιόπουλο για τη στάση του με την ευχή «καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο». Γενικώς ο νεαρός βουλευτής δέχθηκε σωρεία διαδικτυακών επιθέσεων, με αποτέλεσμα να επανέλθει και να κάνει λόγο για ψηφιακό λιντσάρισμα και πολιτική με ψέματα.
2

Τα «κέρδη» Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στο λιμάνι της πόλης το «Βέλος»

  • Η ρυμούλκηση: Στο τμήμα του λιμένος Θεσσαλονίκης, εκεί που κατά κύριο λόγο αγκυροβολούν επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, μεταφέρθηκε χθες το αντιτορπιλικό «Βέλος» μετά τις ζημιές που υπέστη από την κακοκαιρία του Σαββάτου. Στην επιχείρηση συνέδραμαν δύο σκάφη προκειμένου το πλοίο – σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού να βρεθεί σε ασφαλέστερο σημείο.
  • Η αποκατάσταση των ζημιών: Αρχικά, το πρωί της Κυριακής και με τη βοήθεια δύτη έγιναν οι προσπάθειες ανύψωσης και στεγανοποίησης στο σημείο της πρύμνης που υπέστη το ρήγμα ύστερα από την πρόσκρουση στην τσιμεντένια προβλήτα. Ωστόσο επειδή ήταν μια απαιτητική αποστολή κρίθηκε προτιμότερο να ρυμουλκηθεί στο νέο σημείο κι εκεί να γίνει περαιτέρω επιθεώρηση για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Η εκτίμηση του αντιναυάρχου: Τουλάχιστον όπως δήλωσε ο Βελής Παππάς, αντιναύαρχος εν αποστρατεία και γιος του πρώην κυβερνήτη του αντιτορπιλικού η βλάβη που υπέστη το Βέλος «δεν είναι καταστροφική». Βεβαίως θα έπρεπε να έχει υπάρξει εκ των προτέρων μέριμνα προστασίας του, διότι «είχαμε πει επανειλημμένως πως εκεί δεν είναι ένα ασφαλές σημείο», όπως εξήγησε.
4

Vouchers χειμερινών διακοπών

  • Τουρισμός για όλους: Ένας δεύτερος κύκλος επιδοτήσεων που θ’ αφορά χειμερινές εξορμήσεις πρόκειται ν’ ανοίξει μέσα στο επόμενο διάστημα, καλύπτοντας μια εκπεφρασμένη ανάγκη πολλών οικογενειών. Κατά πληροφορίες μάλιστα δεν αποκλείεται η αύξηση της αξίας του voucher από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ μέσω της μεταφοράς των αδιάθετων ποσών του προγράμματος για τη σεζόν 2022-23.
  • Τα κριτήρια: Για τους δικαιούχους με ατομική δήλωση, στους οποίους περιλαμβάνονται οι μονογονεϊκές οικογένειες, το ανώτατο εισόδημα προσδιορίζεται από 16.000 ως 26.000 ανάλογα με τον αριθμό τέκνων. Για τους δικαιούχους με οικογενειακές δηλώσεις τα αντίστοιχα εισοδήματα αρχίζουν από τις 28.000 (χωρίς παιδιά) και φτάνουν τα 38.000 ευρώ (πολύτεκνοι).
  • Ποιοι αποκλείονται: Θα απορρίπτονται α) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Και β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
5

Ολυμπιακός σε φάση ανανέωσης

  • Οι 111 πόντοι στο Άγιο Θωμά: Η ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου με 111-83 και συνολικά 16 εύστοχα τρίποντα ήρθε ως το ιδανικό επιδόρπιο των όσων πέτυχε σε μια απαιτητική για την Euroleague εβδομάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε Κάναν και Πίτερς να του δίνουν 48 πόντους και συνολικά την ομάδα του να ‘ναι αρκετά φρέσκια παρά την κόπωση από τα διαδοχικά ντέρμπι και τις απουσίες.
  • Οι επιστροφές: Το καλό νέο είναι πως από σήμερα και σταδιακά οι τραυματίες θα αρχίσουν να μπαίνουν στις προπονήσεις. Αυτό αφορά κυρίως τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ, καθώς ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έχει ακόμη δρόμο μπροστά του. Κάθε επιστροφή πάντως έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι οι λύσεις θ’ αυξηθούν και οι παρόντες δεν θα ξεζουμίζονται αγωνιστικά και πνευματικά.
  • Ακολουθούν οι προσθήκες: Την ίδια στιγμή φυσικά άπαντες βρίσκονται σε αναμονή του παίκτη ή των παικτών που θα ενταχθούν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού ενημέρωσε δημόσια ότι έχει ήδη εισηγηθεί στη διοίκηση της ΚΑΕ για τους παίκτες που θα ήθελε να έρθουν και είναι πλέον ευθύνη των επικεφαλής να φροντίσουν για τις συμφωνίες με τους εκλεκτούς – αν και εφόσον είναι εφικτό να συμβεί αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr