Αεροπορική επιδρομή έκανε ο ισραηλινός στρατός στο σχολείο al-Fakhoora, που λειτουργεί υπό την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στη βόρεια Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς. Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι είχαν καταφύγει εκεί για να γλιτώσουν από τις αδιάκοπες ισραηλινές επιθέσεις.

«Νεκρά σώματα βρίσκονται παντού και ιατρικές ομάδες προσπαθούν να απομακρύνουν τους τραυματίες» δήλωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Tareq Abou Azzoum. Όπως είπε πολλοί Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε σχολεία που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ για προστασία.

«Οι άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο στο σχολείο al-Fakhoora στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, πολλοί με ιατρικά προβλήματα, πίστευαν ότι θα μπορούσαν να προστατευτούν από τη βία. Αλλά ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να στέλνει ένα μήνυμα: Φύγετε προς τα νότια της Λωρίδας της Γάζας» είπε ο Azzoum.

Η Tamara Alrifai, εκπρόσωπος της UNRWA, δήλωσε στο Al Jazeera ότι έχει δει τα καταστροφικά πλάνα που έρχονται από την Jabalia μετά τον βομβαρδισμό, αλλά δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα με τους συναδέλφους που βρίσκονται εκεί.

«Ακόμη περιμένω αναφορές απευθείας από τους συναδέλφους μου στη Γάζα, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ένα ακόμη από αυτά τα φρικτά περιστατικά, όπου οι άμαχοι, οι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα προστατευμένο κτίριο του ΟΗΕ, πληρώνουν το τίμημα», είπε.