Βουτιά θα κάνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, ακόμα και 12-15 βαθμούς από βορρά προς νότο, μια αλλαγή σκηνικού που όπως φαίνεται θα διαρκέσει λίγο καθώς από τη Δευτέρα 20/11 το θερμόμετρο θα φτάσει και πάλι τους 20 βαθμούς.

Η ψυχρή αέρια μάζα, που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη, θα φέρει χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και ένα πασπάλισμα στην Πάρνηθα όπως χαρακτηριστικά λέει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Η κακοκαιρία αυτή θα έχει 4 χαρακτηριστικά: την πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια.

Η ανάρτηση

«Καλημέρα! Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα η οποία θα αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη την Παρασκεύη και θα φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της ίδιας ημέρας.Τέσσερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

-Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής. Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρυα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προαστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς!Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.

-Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μπόφορ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.

-Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα (πρωί μέχρι μεσημέρι) .Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.

-Θα πέσουν και χιόνια.Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ). Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.

Υ.Γ1 : Ντυθείτε καλά αυτό το Σ/Κ.Τα απότομα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνα για κρυώματα!
Υ.Γ2: Από Δευτέρα επιστρέφουμε στα 20άρια»