Το πρώτο αξιόλογο κρύο που θα μας θυμίσει ότι οδεύουμε προς τον χειμώνα έρχεται το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, ήδη από την Παρασκευή θα αρχίσει η αλλαγή του καιρού με βροχές από τα δυτικά που εξαπλωθούν και στα βόρεια της χώρας.

Η κακοκαιρία όμως θα γίνει πιο αισθητή από το Σάββατο καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα ανατολικά από την Θράκη μέχρι και την Ρόδο όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Το Σάββατο θα εκδηλωθούν και οι πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά οι κορυφές της Πάρνηθας και της Πεντέλης στην Αττική.

Η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα κάνει κατακόρυφη βουτιά και για παράδειγμα εκεί που την Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα θα είναι οι 18 βαθμοί Κελσίου την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος του 8 βαθμούς. Αντιστοίχως, την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη θα είναι οι 11 βαθμοί και στο κέντρο της Αθήνας οι 14 βαθμοί Κελσίου.

Η κακοκαιρία πάντως δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς από την Δευτέρα και έπειτα αναμένεται και οι βροχοπτώσεις να σταματήσουν και οι θερμοκρασίες να τραβήξουν εκ νέου την ανηφόρα.

LIVE η εξέλιξη του καιρού: