Μπορεί η αλλαγή της θερμοκρασίας και η πρόβα χειμώνα να ξεκινάει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από αύριο Παρασκευή 17/11, όμως ήδη στη βόρεια Ελλάδα το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο, όπως φαίνεται από τον πίνακα του  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 0,4 °C και ακολούθησε το Οχυρό Νευροκοπίου με 1,9 βαθμούς και το Βαρικό Φλώρινας με 2,2 βαθμούς.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη «το αέρινο τείχος, που εμπόδιζε τις κακοκαιρίες μέχρι σήμερα, κάνει μια «κοιλιά» προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να πάρουμε μία δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας».

«Μεγάλη προσοχή στους παγερούς βοριάδες, θα πνέουν με εντάσεις 8 με 9 μποφόρ και το κρύο έντονο Κυριακή και Δευτέρα πρωί. Ειδικά την Κυριακή που δεν θα έχει και φαινόμενα θα είναι για βουνά, θα είναι καθαρός ο αέρας», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Από τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά η ψύχρα θα παραμείνει το πρωί και σταδιακά η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.