Μεροληψία και δυσπιστία στο πρόσωπο της προέδρου που δικάζει την υπόθεση, που είναι ικανές να επηρεάσουν και τους ενόρκους αποδίδει με την αίτηση εξαίρεσης που λεπτομερώς ανέπτυξε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Αλέξης Κούγιας ως συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Αλέξης Κούγιας επικαλέστηκε συγκεκριμένους λόγους στους οποίους στηρίζει την αίτηση της εντολέως του για άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέταση τους και για απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «αυθαίρετες αποφάσεις» υποστηρίζοντας: «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες».

Κατά τον Αλέξη Κούγια η πρόεδρος αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ στερήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της δυνατότητας να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος. Διάβασε μάλιστα στο δικαστήριο περισσότερες από είκοσι ερωτήσεις που ήθελε να διατυπώσει προς τον Ν.Ράικο με στόχο την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει οδηγήσει στη φυλακή άδικα την κατηγορούμενη.

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες;» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

«Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο αίσθημα δικαίου: «Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωινάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».

Σε λίγη ώρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως για την αίτηση εξαίρεσης και ακολούθως η απόφαση του δικαστηρίου από την οποία θα εξαρτηθεί η πορεία της ποινικής διαδικασίας και ο χρόνος απολογίας της κατηγορουμένης.