Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, καταθέτει σε λίγα λεπτά ο συνήγορος υπεράσπισης της Αλέξης Κούγιας.

Με την έναρξη της διαδικασίας και ενώ ήταν προγραμματισμένη η απολογία της κατηγορουμένης ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να συντάξει αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου.

Με βάση αυτό το δεδομένο θα πρέπει πρώτα να κριθεί η αίτηση και μετά, ανάλογα με την απόφαση, να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Από νωρίς το πρωί στη δικαστική αίθουσα είναι παρόντες τόσο ο πρώην σύζυγός της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης όσο και η οικογένεια της.

«Εγώ είμαι ο Θεός της, θα κάνει ό,τι της πω εγώ»

Μετά την επανέναρξη της διαδικασίας ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε και άλλο χρόνο για να καταθέσει μια επιμελημένη αίτηση εξαίρεσης.

Πρόεδρος: Εμείς σας δώσαμε το χρόνο, όταν την ετοιμάσετε να την καταθέσετε, να ξεκινήσει η απολογία της

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας, δεν απολογείται, υποβάλλει αίτηση εξαίρεσής σας. Εγώ είμαι ο Θεός της, ως συνήγορος της τώρα θα κάνει ό,τι της πω εγώ. Θέλω χρόνο.

Πρόεδρος: Τα 20 λεπτά που μας ζητήσατε για να ετοιμαστείτε έχουν περάσει. Δε γίνεται το δικαστήριο να ανεβοκατεβαίνει για να ετοιμάσετε εσείς την αίτηση. Θα έπρεπε να είστε έτοιμος. Σας δίνω ακόμη δέκα λεπτά, δεν μπορώ να σας δώσω άλλο χρόνο.

Η διαδικασία διεκόπη ξανά για δέκα λεπτά.