Μετά από εβδομήντα και πλέον συνεδριάσεις, πολλές εκ των οποίων κινήθηκαν σε έντονους ρυθμούς, έφτασε η ώρα της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Εκτός απροόπτου η κατηγορούμενη θα κληθεί για πρώτη φορά σε δημόσια συνεδρίαση να απολογηθεί για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, που της αποδίδονται και την έχουν οδηγήσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα σταθεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων διατυπώνοντας τη δική της θέση για τις βαριές κατηγορίες επιχειρώντας να πείσει, όπως ισχυρίζεται από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ότι δεν έχει αφαιρέσει εκείνη τη ζωή της εννιάχρονης κόρης της χορηγώντας της την ουσία κεταμίνη.

Τι προηγήθηκε μέχρι τώρα

Τους εννέα και πλέον μήνες που προηγήθηκαν άκουσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να περιγράφουν όσα ο καθένας έζησαν και όσα έκαναν για να σώσουν τη ζωή του παιδιού της.

Άκουσε τους ιατροδικαστές να περιγράφουν και να αναφέρονται στα ευρήματά τους. Άκουσε τους μάρτυρες ειδικών γνώσεων, που προτάθηκαν από την ίδια να εισφέρουν στο δικαστήριο τη δική τους εκδοχή για τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρζτίνας.

Απέναντί της όλους αυτούς τους μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει στα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίες τους δύο δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει ζητήσει την τιμωρία της.

Τι εκτιμάται πως θα πει

Σήμερα είναι η μέρα της κατηγορούμενης. Θα αρθρώσει τον υπεραπιστικό της λόγο, θα προσπαθήσει να αντικρούσει την κατηγορία και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα της θέσει η εισαγγελέας της έδρας, η πρόεδρος του δικαστηρίου, οι δύο γυναίκες πλημμελειοδίκες και οι τέσσερις ένορκοι που συγκροτούν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι απαντήσεις της και όλα όσα θα μουν πρώτα στη ζυγαριά της εισαγγελέως, η οποία αμέσως μετά θα διατυπώσει την πρόταση της επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης και αμέσως μετά θα αξιολογηθούν και θα σταθμιστούν από τους δικαστές, οι οποίοι μετά και από τις αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών – υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης- είναι εκείνοι που θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους καθορίζοντας την ποινική μεταχείριση της γυναίκας που είχαν επί τόσους μήνες απέναντί τους στο εδώλιο.

Απόφαση που και οι δύο αντίδικες πλευρές αναμένουν, για διαφορετικούς βέβαια λόγους, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ και η κοινή γνώμη την οποία επί μακρόν έχει απασχολήσει η υπόθεση περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η δίκη για Μαλένα και Ίριδα

Πάντως, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κρίση του παρόντος δικαστηρίου για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ακόμα μπροστά της μακρύ δικαστικό δρόμο καθώς στις 15 Δεκεμβρίου 2023 μετά από διακοπή ξεκινά επί της ουσίας η δικαστική διερεύνηση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, με την ίδια να τηρεί την ίδια να τηρεί την ίδια υπερασπιστική στάση αρνούμενη ότι έκανε κακό στα παιδιά της και πολύ περισσότερο ότι εκείνη ευθύνεται για το θάνατό της.