Αύριο κάνει πρεμιέρα το πρώτο μέρος της πολυαναμενόμενης έκτης σεζόν της σειράς «The Crown», το οποίο θα εστιάζει στα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, που αποτελεί και το κύριο storyline της εν λόγω σεζόν αλλά και ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της μοναρχίας.

Ειδικότερα, η τελευταία σεζόν της σειράς ξεκινά το 1997, ένα χρόνο μετά από το διαζύγιο της Πριγκίπισσας με τον Κάρολο, και θα αναπαραστήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της Νταϊάνα, όπως αυτή που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στη θαλαμηγό του αγαπημένου της Ντόντι Αλ Φαγέντ, όπου η ίδια απολάμβανε τον ήλιο φορώντας ένα γαλάζιο μαγιό πάνω στον βατήρα.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες δεν αναμένεται να προβληθεί η σκηνή του αυτοκινητιστικού της Πριγκίπισσας στο Παρίσι, αλλά οι στιγμές πριν από την πρόσκρουση όπως αυτή που η Νταϊάνα βρίσκεται στο ασανσέρ του ξενοδοχείου Ritz μαζί με τον Ντόντι, λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή της. Αυτό ίσως πηγάζει και από την σκληρή κριτική που δέχτηκε η παραγωγή της σειράς σχετικά με την αναπαράσταση γεγονότων που αφορούσαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Πέρυσι, μετά από ένα κύμα επικρίσεων από τους πραγματικούς συμμετέχοντες των γεγονότων, το Netflix πρόσθεσε μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στην περιγραφή της γνωστής σειράς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της σειράς Annie Sulzberger, δήλωσε πως η ομάδα έχει επίγνωση της λεπτότητας που πρέπει να επιδείξει σχετικά με την αναβίωση αυτής της ιστορίας, τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους είναι ακόμα ζωντανοί.

Η Elizabeth Debicki, που υποδύεται την Νταϊάνα στη σειρά, δήλωσε πως προσέγγισε τον ρόλο εστιάζοντας στην αγάπη της Πριγκίπισσας για τους δυο της γιούς, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι, ενώ δυσκολεύτηκε αρκετά να γυρίσει τις σκηνές που οδηγούν στο θάνατό της

Δείτε το trailer

Το πρώτο μέρος της σεζόν που αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, θα εστιάσει και στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και μετά το δυστύχημα της Πριγκίπισσας, με τις αντιδράσεις των Βρετανών σχετικά με την διαχείριση του θανάτου της Νταϊάνα από την Βασιλική Οικογένεια και την απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ να επιστρέψει στο Λονδίνο και να απευθυνθεί στο έθνος, παρά την αρχική της επιθυμία να παραμείνει στη Σκωτία με τους εγγονούς της.

Το δεύτερο μέρος που θα προβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου και θα αποτελείται από έξι επεισόδια, θα έχει περισσότερο την αίσθηση αυτοτελών ταινιών, με κεντρικό πρόσωπο την Βασίλισσα Ελισάβετ, την προετοιμασία της για το Χρυσό Ιωβηλαίο της και τις σκέψεις της για το μέλλον της μοναρχίας. Μάλιστα, θα προβληθεί και ένας Βασιλικός γάμος αλλά δεν είναι αυτός που περιμένει η πλειοψηφία. Ο λόγος για εκείνον του Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η σειρά δεν θα «αγγίξει» τα γεγονότα πέρα του 2005, με τον δημιουργό της σειράς Peter Morgan, να θέλει με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει την αίσθηση της «ιστορικότητας».