Ταχύτατες στην πορεία της υπόθεσης της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, είναι οι εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αστυνομικές Αρχές, μετά από τρεις και πλέον μήνες από τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια  ταυτοποίησαν το δείγμα DNA που είχε εντοπιστεί στο μαχαίρι με το οποίο του είχαν βάναυσα αφαιρέσει τη ζωή και αντιστοιχεί σε  οπαδό μεγάλης ομάδας που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες σε οπαδικά επεισόδια. 

Το μαχαίρι της δολοφονίας είχε βρεθεί και κατασχεθεί στη  Νέα Φιλαδέλφεια, στο σημείο όπου είχαν λάβει χώρα οι οπαδικές συμπλοκές της 7ης Αυγούστου και έφερε το αίμα του δολοφονημένου Κατσουρή.

Το χρονικό που οδήγησε στη δολοφονία Κατσουρή

Ο Μιχάλης Κατσουρής ήταν το θύμα οπαδικής βίας που διακομίσθηκε μαζί με άλλους οπαδούς στον Ερυθρό Σταυρό. Είχε σοβαρό τραυματισμό από μαχαίρι και δυστυχώς τα ξημερώματα της Τρίτης, 8 Αυγούστου,  υπέκυψε στα τραύματα του.

«Βραδινές ώρες εξωτερικά του γηπέδου «opap arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του» αναφερόταν στην ενημέρωση της Αστυνομίας.

Την 7η Αυγούστου, πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα με την ΑΕΚ στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Πώς κινήθηκαν οι χούλιγκαν – Τι λέει η Αστυνομία

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες και οι Έλληνες χούλιγκαν του ΠΑΟ συναντήθηκαν, επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.