5 το πρωί: Κουνάνε μαντήλι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προχωράει το μετρό στα Εξάρχεια – Σφίγγει ο κλοιός στη Γάζα

Έκρυθμο είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πριν την Κεντρική Επιτροπή που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα κρίνει τελικά την ενότητα του κόμματος ή την διάσπαση. Το κείμενο φωτιά του Σταθάκη, οι απαντήσεις Πολάκη και η «καυτή πατάτα» των διαγραφών.

1

Άνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ πριν το κρίσιμο Σαββατοκύριακο

  • Στην πόρτα της εξόδου Τσακαλώτος-Σταθάκης: Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την σκυτάλη πήρε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με ένα «εκρηκτικό» άρθρο του στο News24/7, αναδεικνύοντας περαιτέρω το ιδεολογικό ρήγμα που έχει προκύψει στην Κουμουνδούρου.
  • Τα «καρφιά» της Ακρίτα: Ένα άλλο μέτωπο που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος αφορά την Έλενα Ακρίτα και την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την ίδια να σηκώνει το γάντι και να χαρακτηρίζει την Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας «Ομπρέλες της γειτονιάς της».
  • Η επιστολή Δραγασάκη: «Το κόμμα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης σε επιστολή που έστειλε σε Κασσελάκη, Τσίπρα, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο, Παππά και Τζουμάκα, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.
2

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τις εργασίες στην πλατεία Εξαρχείων

  • Απορρίφθηκε η αίτηση των κατοίκων: Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση 50 κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων που ζητούν να ανασταλούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες επετράπη η κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.
  • Τι ζητούσαν; Οι κάτοικοι ζητούσαν από το ΣτΕ να ανασταλούν οι αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό και η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη.
  • Τι αναφέρουν οι δικαστές για την κοπή των δέντρων; «Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αντιμετωπίστηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αφού περιγράφεται πλήρως η βλάστηση επί της πλατείας Εξαρχείων και καταγράφεται η προστασία είτε με μεταφύτευση προσωρινά, κατά το μεγαλύτερο μέρος και η επαναφύτευση των δέντρων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, όπου αυτό είναι επιστημονικά εφικτό, είτε στην αντίθετη περίπτωση, με την αναπλήρωση των δέντρων και φυτών με βλάστηση του αυτού είδους».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ανατροπή στη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου

  • Τρεις συλλήψεις: Η 23χρονη βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα τον Οκτώβριο του 2021, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που διέμενε. Ο θάνατός της είχε αποδοθεί αρχικά σε ισχαιμικό επεισόδιο, όμως η Αστυνομία συνέλαβε χθες τη μητέρα, την αδερφή και την σπιτονοικοκυρά της, οι οποίες σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
  • Οι κατηγορίες: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας α) η 57χρονη κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, β) η 23χρονη κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και γ) η 59χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.
  • Είχαν κάνει και δεύτερη δολοφονία: Οι τρεις γυναίκες, που κακοποιούσαν την 23χρονη Φαίη, η οποία ήταν μητέρα τριών παιδιών και κυοφορούσε το τέταρτο όταν δολοφονήθηκε, κατηγορούνται και για τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας.
4

Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου για τους ομήρους

  • Σφίγγει ο κλοιός στη Γάζα: Ολόκληρη μεραρχία εφέδρων έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας για τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των IDF. Eίναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία των IDF σε «εχθρικό έδαφος».
  • Τελεσίγραφο Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας» ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τετάρτης με νέα του δήλωση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.
  • Το δράμα των αμάχων: Την ίδια ώρα οι χιλιάδες άμαχοι έφυγαν από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας αναζητώντας στα νότια ένα ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Η έξοδος αυτή πραγματοποιήθηκε στο τετράωρο «παράθυρο ευκαιρίας» που ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο έχει καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα του θύλακα να φύγουν.
5

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

  • Βουτιά της θερμοκρασίας: Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη. Σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 °C.
  • Διπλή κακοκαιρία: Έρχονται δύο κακοκαιρίες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια: η μία θα είναι ξανά τύπου Π, θα ξεκινήσει την Παρασκευή από τα δυτικά και θα επηρεάσει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες. Η δεύτερη αφορά το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη 13 και 14/11 και θα επηρεάσει αρκετές περιοχές.
  • Πότε θα αρχίσει να κάνει κρύο: Σημαντική αλλαγή της θερμοκρασίας και κρύο φαίνεται να έρχεται από τις 16 Νοεμβρίου και μετά – Αρκετό κρύο σήμερα θα κάνει στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr