Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα από την Πέμπτη το πρωί λόγω των όγκων των χωμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Αυτός ο όγκος χωμάτων ήταν αποτέλεσμα κατολίσθησης στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ελαιώνα. Το βουνό που έχει πλέον καεί δεν έχει δέντρα προκειμένου να συγκρατήσει τα νερά και έτσι προκαλούνται οι κατολισθήσεις.

Έχει γίνει αμφιδρόμηση στον δρόμο προς Πάτρα, έτσι οι οδηγοί που κινούνται στα δύο ρεύματα θα ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σάρωσε την Αχαΐα η νέα κακοκαιρία

Τα «δόντια» της δείχνει η νέα κακοκαιρία στην Πάτρα, με την πόλη να πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες και ριπές ανέμων.

Καταγράφηκε συσσώρευση υδάτων σε κεντρικούς δρόμους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, όπου χρειαστεί. Βίντεο και εικόνες που έρχονται από το κέντρο της πόλης δείχνουν τους καταστηματάρχες να παλεύουν να κρατήσουν τα νερά έξω από τις ιδιοκτησίες τους.

Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους, έντασης 5 μποφόρ, ενώ το Σάββατο αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν.

Το Σάββατο οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα ενταθούν, με ορατό τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (3/11) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (5/11) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

Γυναίκα κινδύνεψε να πνιγεί σε πλημμυρισμένη γέφυρα

Τον «χάρο» με τα μάτια της είδε μια οδηγός χθες σε γέφυρα στο Ακταίο Αχαΐας. Η γυναίκα κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Άγιο Βασίλειο, στο Ρίο, αλλά ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα είχε πλημμυρίσει μέσα σε δέκα λεπτά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Η γυναίκα δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί εγκαίρως και εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά, με κίνδυνο να πνιγεί.

Ενας οδηγός που βρισκόταν πίσω της την ώρα του συμβάντος και είχε προλάβει να σταματήσει σε ασφαλές σημείο, βγήκε από το αυτοκίνητό του και αναγκάστηκε να κολυμπήσει για να φτάσει κοντά της. Κατάφερε να απεγκλωβίσει την άτυχη γυναίκα, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στον πανικό της.