Ένα χάρτη με τις περιοχές που κινδυνεύουν πολύ το Σάββατο 4/11 από την κακοκαιρία ανήρτησε στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος κατηγοριοποιεί τις περιοχές με τα εικονίδια SOS, υψηλού κινδύνου και τις περιοχές που θα εκδηλωθούν φαινόμενα, αλλά θα είναι ηπιότερης έντασης.

Τον μεγαλύτερο όγκο νερού θα δεχτούν τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Δυτική Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά, η Κεντροδυτική Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Εκεί τα φαινόμενα θα είναι έντονα και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμύρες. Ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς αναμένεται να πέσουν και πολλοί κεραυνοί.

Οι περιοχές που θα πέσουν καταιγίδες, αλλά με μικρότερη ποσότητα νερού είναι η Κεντρική Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία και η Κεντρική Μακεδονία. Και εδώ ο κίνδυνος πλημμυρών είναι αυξημένος.

Υπάρχουν και οι περιοχές που θα βρέξει, αλλά πιο ήπια: Ανατολική Πελοπόννησος, Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Σποράδες, Νοτιοανατολική Θεσσαλία.

«Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι 24 ώρες. Καλό θα ήταν να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων. Ο κρατικός μηχανισμός ενδέχεται να δοκιμαστεί» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.