5 το πρωί: Περικύκλωσαν τη Γάζα οι Ισραηλινοί – «Κατρακυλά» ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας» την ίδια ώρα που ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, πρόκειται να μιλήσει σήμερα δημοσίως, δημιουργώντας ανησυχίες για την πιθανότητα γενίκευσης του πολέμου.

1

Περικύκλωσαν τη Γάζα οι Ισραηλινοί - Φόβοι για γενίκευση του πολέμου στην περιοχή

  • Η ανακοίνωση: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας», μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στον παλαιστινιακό θύλακα. «Οι στρατιώτες μας ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, του κέντρου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.
  • Η ομιλία: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα πρόκειται να μιλήσει σήμερα δημοσίως για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία στη Δύση για το μήνυμα που θα εκπέμψει και για το αν μετά από αυτό η σιιτική οργάνωση συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα χτυπήματα ή αν προβεί ακόμα και σε μικρής έκτασης χερσαίες επιχειρήσεις, καθώς διαθέτει ισχυρότερη δομή και είναι καλύτερα οργανωμένη από την αντίστοιχη Χαμάς.
  • Οι επιθέσεις: Πάνω από 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά ισραηλινών θέσεων χθες από την Χαμάς και Χεζμπολάχ, με τις ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης να αναφέρουν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην Κιριάτ Σμόνα. Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτίριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.
2

Συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ – «Μάχη» με το ΠαΣοΚ για τη 2η θέση

  • Η δημοσκόπηση: Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, η ΝΔ συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νίκη 2,7%, το ΜέΡΑ25 2,5% οι Σπαρτιάτες 2%. Στο 20,8% καταγράφεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
  • Καταλληλότερος για πρωθυπουργός: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,1% και ακολουθούν: o Στέφανος Κασσελάκης με 8,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,4%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,1% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%.
  • Η άποψη για Κασσελάκη: Το 70,8% των ερωτηθέντων, απαντά πως με την έως τώρα στάση του Στέφανου Κασσελάκη, η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ χειροτερεύει, ενώ το 19,5% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα βελτιώνεται. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% απαντά πως η πορεία του του κόμματος παραμένει το ίδιο κακή ή χειροτερεύει με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του κ. Κασσελάκη, ενώ το 39,4% απαντά πως παραμένει η ίδια ή βελτιώνεται.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τι θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

  • Η ημερομηνία: Σε 1,2 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά πρόκειται να δοθεί το επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα, με τις αιτήσεις να ξεκινούν τον προσεχή Ιανουάριο.
  • H ενίσχυση:  «Η ενίσχυση θα είναι 60 ευρώ το μήνα ισόποση με το επίδομα θέρμανσης και το συνολικό κόστος είναι 120 εκατομμύρια. Ελάχιστο ποσό το τρίμηνο είναι τα 45 ευρώ και μέγιστο τα 480. Όσοι κάνουν την αίτηση θα βλέπουν την ενίσχυση στους αντίστοιχους λογαριασμούς κατανάλωσης ως έκπτωση, αφού δεν πρόκειται για προκαταβολή», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
  • Η πληρωμή: Η πληρωμή του επιδόματος σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις δόσεις.Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023. Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024. Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.
4

Τη μισή χώρα θα πλήξει η κακοκαιρία «Π»

  • Ποιες οι περιοχές υψηλού κινδύνου: Εκτεταμένη ως προς την έκτασή της θα είναι η κακοκαιρία «Π» επηρεάζοντας πολλά τμήματα της χώρας κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Δυτική Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά, η Κεντροδυτική Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι οι περιοχές οι οποίες θα δοκιμαστούν από τα έντονα φαινόμενα.
  • Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα: Οι βροχές και καταιγίδες της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρουν μεγάλους όγκους νερού, θα έχουν διάρκεια 24 ώρες από το Σάββατο (4/11). Η προτροπή των μετεωρολόγων προς τους πολίτες είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις τους το διάστημα αυτό, ειδικότερα στις υψηλού κινδύνου περιοχές.
  • Προειδοποίηση ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τετάρτη. Το δελτίο καιρού ξεκινά να ισχύει από σήμερα Παρασκευή έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
5

Ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία

  • Το τελικό σκορ: Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 79-77 στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενερμπαχτσε για την 6η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι« πλήρωσαν το κακό πρώτο ημίχρονο που έκαναν στο τέλος του οποίος βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 46-33.
  • Το δεύτερο ημίχρονο: Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του με αποτέλεσμα να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την 3η του ήττα σε έξι αγώνες στη φετινή Euroleague.
  • Η βαθμολογία: Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ περιμένουν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής με τα σημερινά παιχνίδια για να δουν αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr