Έτσι όπως το βλέπεις είναι τρομακτικό. Μαύρο κατάμαυρο, με ρύγχος που μοιάζει με τον Κονκόρντ, το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-1B μπορεί να μεταφέρει κάθε είδους βόμβας ακόμα και υπερηχητικούς πυραύλους.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, ότι οι Αμερικανοί μας έστειλαν δύο, εν μέσω πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, Αεροσκάφη Β-1Β που συνεκπαιδεύτηκαν με δικά μας F-16 και F-4, αλλά και με Joint Terminal Attack Controller (JTAC) από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου και τις ΗΠΑ, για την κατάδειξη στόχων.

Έμαθα επίσης ότι έγινε και άλλη συνεκπαίδευση με Ελληνικά F-16 και Ισπανικά AV-8B Harrier μαζί με Έλληνες και Αμερικανούς JTAC στο πλαίσιο της Άσκησης του ΝΑΤΟ Neptune Strike 2023.

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις ιδιαίτερα με τους Αμερικάνους, αλλά και με συμμάχους, φίλους και εταίρους.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πλέον πολύ ελκυστικές για συνεκπαιδεύσεις στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα.

Μετά την Ελλάδα τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πήγαν στην Τουρκία (η οποία ως γνωστόν βρίσκεται- κατά τους δυτικούς συμμάχους- στην λάθος πλευρά της Ιστορίας στον πόλεμο της Γάζας) και έκαναν την ίδια συνεκπαίδευση με τουρκικά μαχητικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ελληνικά και τουρκικά F-16, καθώς και τρία ελληνικά F-4 από τη βάση της Ανδραβίδας βρέθηκαν στην ίδια πλευρά των ασκήσεων με τουρκικά μαχητικά. Συνεργάστηκαν σε διάφορες ασκήσεις, όπως αναγνωρίσεις, αναχαιτίσεις, προσβολής στόχων κτλ., στις οποίες οι Έλληνες πιλότοι έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Όπως και οι Έλληνες καθώς και οι Ελληνίδες μηχανικοί μαχητικών αεροσκαφών… Οι ασκήσεις έγιναν στην Ισπανία και στην Ιταλία και έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.