Συμβαίνουν μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την προσέγγιση των δύο χωρών λόγω των σεισμών του περασμένου Φεβρουαρίου.

Τα παραθέτει ο ΒΗΜΑτοδότης που προχωρά και σε μια αποκάλυψη.

Οι Τούρκοι έχουν σταματήσει τις παραβιάσεις και των χωρικών μας υδάτων (πέραν του FIR Αθηνών). Προσέχουν πολύ, όταν θέλουν να περάσουν. Χρησιμοποιούν πάντα στα περάσματα τους στα διεθνή ύδατα. Παραβιάσεις, έτσι όπως γίνονταν στο παρελθόν δεν γίνονται πλέον, οι συζητήσεις για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών άρχισαν και βρίσκονταν σε καλό στάδιο και βεβαίως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα θέματα της θετικής ατζέντας, αλλά και για τον πολιτικό διάλογο.

Το καλύτερο όμως, αναφέρει η ίδια πηγή, σας το άφησα για το τέλος.

Πριν από λίγες ημέρες ελληνικά και τουρκικά F-16, καθώς και τρία ελληνικά F-4 από τη βάση της Ανδραβίδας βρέθηκαν στην ίδια πλευρά των ασκήσεων με τουρκικά μαχητικά. Συνεργάστηκαν σε διάφορες ασκήσεις, όπως αναγνωρίσεις, αναχαιτίσεις, προσβολής στόχων κτλ., στις οποίες οι Έλληνες πιλότοι έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Όπως και οι Έλληνες καθώς και οι Ελληνίδες μηχανικοί μαχητικών αεροσκαφών… Οι ασκήσεις έγιναν στην Ισπανία και στην Ιταλία και έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε εικόνες