Παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Θοδωρής Δρίτσας. Οι δηλώσεις του για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όσα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος προκάλεσαν την οργή του Παύλου Πολάκη, που με ανάρτησή του στο Facebook είπε για το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, ότι «προσκύνησε στον ΣΚΑΪ για πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Με ενδιαφέρει να αλλάξει τόνο η συζήτηση για την υπαρκτή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Λένε πάρα πολλοί ότι δεν ενδιαφέρει την κοινωνία όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι τραγικό. Η απειλή γενικευμένου πολέμου είναι μπρος στα πόδια μας και ο κ. Μητσοτάκης δεν ψήφισε το ψήφισμα στον ΟΗΕ, έχουμε την κλιματική κρίση, είναι τεράστια ζητήματα σε πολλή μεγάλη ένταση και επικαιρότητα. Και δεν αφορά την κοινωνία ποια είναι η συγκρότηση του δεύτερου σε δύναμη κόμματος στην Ελλάδα;» είπε ο Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζεται η συμμετοχή της κοινωνίας, η δημοσιότητα. Δεν μας φόβησαν ποτέ στην ριζοσπαστική, δημοκρατική Αριστερά οι διαφορές».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δυστυχώς αναδεικνύεται σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης, με τον ίδιο προσωπικά δεν έχω τίποτα» προσθέτοντας ότι με τον ίδιο προσωπικά δεν έχει τίποτα. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ -και ήρθαν πάρα πολλοί και ψήφισαν πράγματι 150.000- ένα μέρος του δεν έχει ενεργό συμμετοχή και επέλεξε μια φυγή προς τα εμπρός με τα δικά του κριτήρια. Ο ίδιος όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν μπορεί να παίρνει μια πρωτοβουλία και να θέτει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος, δεν έχει συνάφεια. Δεν είχαμε φανταστεί τέτοιο πράγμα για να το προβλέψουμε στο καταστατικό» ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Και πρόσθεσε: «Στη διάρκεια της καμπάνιας του δεν εξέθεσε ούτε μια πολιτική άποψη προγραμματική και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Μετά έχει θέσεις, αλλά είναι ξένες προς την παράδοση της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι διχασμός; Δεν είναι παραλογισμός; Αυτό το παράλογο πρέπει να βρει έναν τρόπο κάθαρσης ανάλογο με αυτόν της αρχαίας τραγωδίας. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Κασσελλάκη, πολιτική είναι η διαφορά, είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα».

Και κατέληξε: «Εάν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μπει στη διαδικασία, να προσφέρει, όχι να διεκδικήσει την ηγεσία, αυτό είναι ιστορικό ατόπημα πρωτοφανές παγκοσμίως. Θα την ξεπεράσουμε την κρίση».

Πολάκης: Πέφτεις στα μάτια μας Θοδωρή

Η συνέντευξη του Θοδωρή Δρίτσα προκάλεσε την οργή του Παύλου Πολάκη. Με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ο κ. Δρίτσας «προσκύνησε στον ΣΥΡΙΖΑ για πέντε λεπτά δημοσιότητας», λέγοντας χαρακτηριστικά «πέφτεις στα μάτια μας Θοδωρή».

«Όταν πας και προσκυνάς στο ΣΚΑΙ για πέντε λεπτά δημοσιότητας για να εξυπηρετήσεις την εσωκομματική σου ομάδα, τότε ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗ!! (και εκφράζομαι ήπια)

Αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτό έπρεπε να κάνεις ,όπως εγώ στις 28 του Φλεβάρη φέτος όταν ηθελαν με αφορμή τη διαγραφη μου να με βάλουν να κατηγορώ το Συριζα, τις τάσεις του και τον Τσιπρα! (Αντζολετος λέγεται ο Δημοσιογραφος που με πήρε για να βγω στο ΣΚΑΙ της διαπλοκής)».