«Ο ελληνικός λαός είπε «όχι» και πέτυχε το ακατόρθωτο, μια αντίσταση η οποία άλλαξε την ιστορία. Είμαστε η μόνη χώρα που γιορτάζει και την απελευθέρωση και την αντίστασην στο φασισμό (…) Πάνω από όλα είναι η ενότητα μεταξύ μας – Αυτήν θα υπηρετήσω», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης μετά από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στην πόλη, εγείροντας πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το αν η πρόθεσή του για «ενότητα» αφορά πέρα από το ελληνικό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Είναι μια συγκινητική μέρα για τη χώρα μας, για το Έθνος μας, για όλο τον Ελληνισμό. Είναι η ημέρα που όταν τρία χρόνια πριν η Ελλάδα ξάφνιασε όλη την υφήλιο. Πολύ πιο δυνατές θεωρητικά χώρες από την Ελλάδα, έπεσαν ενάντια στην επέλαση του φασισμού. Μέσα σε λίγες μέρες, λίγες εβδομάδες εμείς, ο ελληνικός λαός, είπαμε όχι και πέτυχε το ακατόρθωτο.

Πέτυχε μια αντίσταση η οποία άλλαξε την ιστορία. Είμαστε η μόνη χώρα η οποία γιορτάζει και την απελευθέρωση και την αντίσταση ενάντια στο φασισμό. Πρέπει να θυμόμαστε αυτή τη μέρα, να αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες του ελληνικού λαού και να συνειδητοποιούμε κάθε μέρα ότι ο τρόπος με τον οποίο προστατεύουμε τη χώρα μας, την ελευθερία μας, είναι με το να είμαστε μια ενωμένη κοινωνία.

Μια κοινωνία η οποία με ένα αίσθημα συλλογικότητας μπορεί να χτίσει μια πραγματικά δυνατή οικονομία, η οποία με τη σειρά της θα υποστηρίξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάνω όλα όμως είναι η ενότητα μεταξύ μας. Και αυτήν θα υπηρετήσω προσωπικά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους σας».

Για την εκεχειρία στη Γάζα

Αναφορικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας,  χθες, βράδυ Σαββάτου, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Στέφανος Κασσελάκης έργαψε: «Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. 120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε. Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς ‘νίψαμε τας χείρας μας’. Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του».