5 το πρωί: «Κατρακυλάει» δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Θέμα χρόνου η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα – Εύσημα για την οικονομία από τη Λαγκάρντ

Το τεταμένο κλίμα στα εσωτερικά του κόμματος φέρνει τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική γνώμη για το έργο του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

1

Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ - Αρνητική γνώμη για το έργο Κασσελάκη από την πλειοψηφία

  • Η δημοσκόπηση: Στις 18 ποσοστιαίες μονάδες τοποθετείται πλεον η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA. Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς καταγράφει ποσοστό 12%, ενώ το 72% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης.
  • Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου: Χθες, συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ. Της συνεδρίασης είχε προηγηθεί τετ α τετ του προέδρου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο οποίο ο πρώην υπουργός έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιωθεί το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και να συζητηθεί με ηρεμία το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τις διαγραφές στελεχών ο Στέφανος Κασσελάκης.
  • Η τοποθέτηση Κασσελάκη: Μιλώντας στο στο συνέδριο του Economist, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε πως φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. «Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
2

«Η χερσαία επίθεση στη Γάζα δεν αργεί - Θα γίνει όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες»

  • Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας:  «Διεξάγουμε πόλεμο κατά της Χαμάς στο νότιο μέτωπο, ενώ είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στον βορρά, όπου η Χεζμπολάχ υφίσταται μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, δεν επιδιώκουμε την εξάπλωση του πολέμου» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, και πρόσθεσε: «η μέρα της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα δεν είναι μακριά… η επιχείρηση θα ξεκινήσει όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες».
  • Η λίστα των νεκρών στη Γάζα:  Την ίδια ώρα, λίστα με τα στοιχεία ταυτότητας των 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχουν αμφισβητήσει δημοσίως τους απολογισμούς που δίνουν στη δημοσιότητα οι ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Η επίσκεψη της Χαμάς στη Μόσχα: Αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Χαμάς στη Μόσχα. «Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί. Η Ζαχάροβα δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν αυτές οι αντιπροσωπείες.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εύσημα από την Κριστίν Λαγκάρντ για την ελληνική οικονομία

  • Τα εύσημα: «Θεαματική» χαρακτήρισε την αλλαγή της ελληνικής οικονομίας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στην Αθήνα ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι πλέον επιλέξιμα για να συμμετάσχουν στα προγράμματα επαναγοράς της ΕΚΤ.
  • Τα επιτόκια: Όσον αφορά τα επιτόκια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  αποφάσισε να τα διατηρήσει αμετάβλητα, ως ήταν ευρέως αναμενόμενο, με το επιτόκιο καταθέσεων να παραμένει στο 4%.
  • Οι λόγοι της απόφασης: Η επικεφαλής της ΕΚΤ απέδωσε κατά κύριο λόγο την απόφαση για προσωρινό πάγωμα των επιτοκίων στους αυξανόμενους κινδύνους, αφού αναγνώρισε ότι οικονομική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ παραμένει αδύναμη.
4

Χρήστος Ράμμος στη Libe: «Άδικη η δίωξη των μελών της ΑΔΑΕ»

  • Η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ: Στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε άδικη τη δίωξη των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής για την τέλεση του αδικήματος της διαρροής ευαίσθητων κρατικών μυστικών προς το θύμα των υποκλοπών Θανάση Κουκάκη.
  • Η δίωξη των μελών της ΑΔΑΕ: Υπενθυμίζεται ότι κλήθηκαν να καταθέσουν στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου μέλη της ΑΔΑΕ που είχαν βασικό ρόλο στους ελέγχους που έγιναν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν γίνει επισυνδέσεις με εντολή της ΕΥΠ.
  • Τα μέλη που κλήθηκαν να καταθέσουν: Τα μέλη της ΑΔΑΕ που καλούνται στις 9 Νοεμβρίου ως ύποπτοι για τη διαρροή των στοιχείων της έρευνας είναι η νομικός Κατερίνα Παπανικολάου και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά Στέφανος Γκρίτζαλης.
5

Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Την ήττα γνώρισαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr