Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα βρεθούν στις 12:30, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, τομεάρχης Δικαιοσύνης, και Βασίλης Κόκκαλης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προβούν στην κατάθεση αναφοράς κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, «για την εξακρίβωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων κατά την προεκλογική περίοδο του Β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία».

Στόχος της κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς είναι να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη αν κατά την προεκλογική περίοδο του Β’ γύρου των Περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία, έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα από τους κ.κ. Αυγενάκη και Αγοραστό.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα στις 12.30μμ θα βρεθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βασίλης Κόκκαλης Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προβούν στην κατάθεση αναφοράς κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού για την εξακρίβωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων κατά την προεκλογική περίοδο του Β’ γύρου των Περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία.»

Ωμός εκβιασμός στους ψηφοφόρους

Ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης είχε κατηγορηθεί από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «ωμό εκβιασμό» προς τους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας.

Η κριτική ασκήθηκε όταν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι «Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε». Αμέσως πριν είχε ανακοινώσει τα μέτρα στήρθιξης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.