Για τις καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και τα έργα που είχαν γίνει μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ήμασταν εδώ από την πρώτη στιγμή και μάλιστα ενημερώσαμε εγκαίρως από την Κυριακή το πρωί, πριν έρθει το φαινόμενο, με δελτία Τύπου και συνεντεύξεις, αλλά και με μηνύματα από το 112 μετά την Τρίτη, που ήταν σε εξέλιξη το φαινόμενο» δήλωσε.

Ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε ότι «τα έργα είναι εδώ και μπορεί ο καθένας να δει αν λειτούργησαν» ενώ για την κριτική που δέχεται σχολίασε ότι «ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει από το γραφείο του».

«Ό,τι κάναμε, εγγράφεται»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός τον Σεπτέμβριο του 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έλαβε κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών ύψους κάτω από 100 εκατ. ευρώ για όλη τη Θεσσαλία. «Ό,τι κάναμε, εγγράφεται, αλλιώς δεν μπορεί να πάρεις τις πιστώσεις» είπε και απαρίθμησε έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Για τη γέφυρα του Ξηδιά είπε ότι είναι κατασκευασμένη σε δύο περιόδους, τις δεκαετίες 1950-1960 και 1980-1990. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βελτιώσεις σε πρόβλημα που υπήρχε στα δύο μεσόβαθρα. «Τα καινούρια μεσόβαθρα άντεξαν, το παλιό δεν άντεξε. Τα μεγάλα έργα που έκανε η Περιφέρεια άντεξαν» σχολίασε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.