Πυρά από διάσπαρτους παλαιστινιακούς θύλακες, σε βορρά, ανατολή και νότο, δέχεται πλέον το Ισραήλ που προσπαθεί ν’ ανταπεξέλθει πολεμικά απαντώντας με δικές του επιθέσεις και χτυπώντας τόσο σε στρατιωτικούς στόχους όσο και σε μη.

Τι γίνεται στα σύνορα με Λίβανο

Στη συνοριακή γραμμή με τον Λίβανο, στα βόρεια της χώρας, η κατάσταση έχει εσχάτως κλιμακωθεί και η ένταση των εκατέρωθεν επιθέσεων είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Όπως έγινε γνωστό από διάφορες πηγές, η Χεζμπολάχ έχει βάλλει κατά συγκεκριμένων ισραηλινών θέσεων με εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων που έχουν ενεργοποιήσει διάφορες στρατιωτικές μονάδες.

Από τη δική του πλευρά, το Ισραήλ «σήκωσε» εφοδιασμένα drones προκειμένου να στοχεύσουν αντίπαλα σημεία δράσης. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό από τέτοιες μη επανδρωμένες αποστολές που οργανώθηκαν στη διάρκεια του Σαββάτου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες της Χεζμπολάχ που επέβαιναν σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών μαχητών της οργάνωσης με έδρα τον Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου έφτασε τους δεκατέσσερις.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην παλαιστινιακή οργάνωση, πρόκειται να υπάρξουν αντίποινα γι’ αυτές τις απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.

Σκοτώθηκε κι άλλος ηγέτης της Χαμάς

Την ίδια στιγμή η Χαμάς θρηνεί τον «χαμό» ακόμη ενός από εκ των ηγετικών στελεχών της. Ο Talal Al-Hindi φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια της νέας αεροπορικής επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.

Πληροφορίες από αραβικά Μέσα επιβεβαίωναν το Σάββατο πως ο Tal Al-Hindi, εκ των διοικητών των ταξιαρχιών al-Qassam, έχασε τη ζωή του εντός της οικείας του, η οποία βομβαρδίστηκε από ρουκέτες.

Νεκρές εντοπίστηκαν επίσης τρεις γυναίκες: η σύζυγος, η κόρη και μία ανιψιά του.

Την ίδια ώρα, δεκάδες πολίτες παρέμεναν κάτω από τα ερείπια των δικών τους σπιτιών μετά την εν λόγω επίθεση στη Γάζα, ανέφεραν σχετικώς αυτόπτες μάρτυρες που σώθηκαν.

Τα πλήγματα σε δομές υγείας των Παλαιστίνιων

Ταυτόχρονα το Ισραήλ «χτυπά» και τη Δυτική Όχθη. Φερ’ ειπείν στο χωριό Γιασούφ τραυματίστηκαν πέντε Παλαιστίνιοι – ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε δημοσιογράφος από την περιοχή.

Κατά τους Παλαιστίνιους, σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες των εχθροπραξιών το Ισραήλ έχει εξαπολύσει 250 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας. Τους αριθμούς έδωσε το υπουργείο Υγείας στη

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 250 επιθέσεις σε ιατρικό προσωπικό και εγκαταστάσεις υγείας στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής κυβέρνησης μόνο στη Γάζα έχουν έχουν πληγεί 69 δομές υγείας κι έχουν σκοτωθεί 37 εργαζόμενοι.

Με βάση την ίδια πηγή στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας ήταν αθροιστικά 85, οι 26 εκ των οποίων σε ασθενοφόρα!