Μία έκρηξη και ο ήχος από τις σειρήνες των ασθενοφόρων να πλησιάζουν ακούστηκαν κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδα της Γάζας και της Αιγύπτου σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά από την είσοδο ενός δεύτερου κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια από την πλευρά της Αιγύπτου, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Live εικόνα από τη Γάζα

Σε τρία μέτωπα ο πόλεμος

Σε τρία μέτωπα έχει εξαπλωθεί πλέον ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς με 55 νεκρούς από τους ολονύκτιους βομβαρδισμούς στη Γάζα, νεκρούς από πλήγμα στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και νέες εχθροπραξίες στη μεθόριο του βόρειου Ισραήλ με τον Λίβανο.

Εκεί, η φιλο- ιρανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην καρδιά του πολέμου, καθώς μετρά τις τελευταίες ώρες έξι απώλειες και εξαπολύει επιθέσεις με συνεχή και τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου απείλησε την Χεζμπολάχ με ολοκληρωτική καταστροφή του νοτίου Λιβάνου, εάν εμπλακεί στον πόλεμο, ενώ λίγο νωρίτερα Ιράν προειδοποίησε ότι «η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχου».

Καταστροφική η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Στο μεταξύ η Σίντι Μακέιν επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ (WFP) δήλωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική και ότι τα 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν εισέλθει μέχρι τώρα, είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, ενώ οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες χρειάζονται μία ασφαλή, και διαρκή πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «This Week» η Μακέιν δήλωσε ότι το αναφερόμενο επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η βοήθεια φτάνει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, αλλά η Γάζα είναι μία πολεμική ζώνη, στην οποία “συμβαίνουν πράγματα”.