Δίπλα σε στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου προσπάθησε να τους ενθαρρύνει και να τους προετοιμάσει για μια πιθανή εισβολή στη Γάζα.

«Θα νικήσουμε με όλη μας τη δύναμη. Όλο το Ισραήλ σας στηρίζει και θα χτυπήσουμε με σφοδρότητα τους εχθρούς μας ώστε να πετύχουμε τη νίκη» είπε.

Νωρίτερα συνάντηση με τους στρατιώτες είχε και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant. «Είμαστε πρώτα και κύρια επικεντρωμένοι στο να νικήσουμε τη Χαμάς. Καθοδηγώ στρατιώτες σε μάχες εδώ και 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για να φέρω (το Ισραήλ) στη νίκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Gallant σημείωσε ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για μια μακροχρόνια εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ. «Δεν μιλάμε για μια σύντομη στρατιωτική εκστρατεία, μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να προκαλέσει το κράτος του Ισραήλ και τις IDF και έχουν αναπτύξει (δυνάμεις) σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Ολόκληρη η δύναμη των IDF είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας» είπε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι έτοιμοι γιατί «πλησιάζει η ώρα της εντολής» να μπουν τα στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας και να ξεκινήσει η επιχείρηση κατά της Χαμάς.