Νέο βίντεο με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα δίνει το Ισραηλ, το οποίο, όπως υποστηρίζει, αποτελεί απόδειξη ότι στην πραγματικότητα ήταν πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας που εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση του νοσοκομείου.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα του Channel 12, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα στη χώρα και δείχνει τη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «έδειξε» το Ισλαμικό Τζιχάντ ως υπεύθυνο για τη χθεσινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, όπως είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την σημερινή επίσκεψή του στη χώρα.

Στους 471 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 471 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 314 τραυματίστηκαν στο «ισραηλινό μακελειό», όπως το χαρακτήρισε, στο νοσοκομείο που βομβαρδίστηκε χθες.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο ήταν αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, που αρνείται την ευθύνη.