Αναβαθμίζεται το επίπεδο συναγερμού και στην Ελλάδα υπό τον φόβο επιθέσεων, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με δύο νεκρούς Σουηδούς τους οποίους πυροβόλησε 45χρονος Τυνήσιος στο προάστιο Σκάρμπεκ.

Το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο επίπεδο 4. Προσωπικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της κρατικής ασφάλειας και της ΕΥΠ έχουν εντείνει το επιχειρησιακό επίπεδο λήψης μέτρων και το περιφερειακό δίκτυο ανίχνευσης πιθανών θυλάκων, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν για την εκδήλωση αντιποίνων σε όλο τον κόσμο.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εντείνει την προσοχή της στον αριθμό των ατόμων που μένουν στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας καθώς και στον αριθμό των μεταναστών, οι οποίοι αναμένονται στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο στο Ισραήλ. Οι επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας έχουν εντείνει το πληροφοριακό δίκτυο στο εσωτερικό των κέντρων φιλοξενίας, επιδιώκοντας καθημερινή αναφορά των υπόπτων, που κινούν τις υποψίες για ριζοσπαστικοποίηση ή εξτρεμιστικές ενέργειες.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ κάνει λόγο, μάλιστα, πως κάθε ημέρα είναι διαφορετική και δεν αποκλείονται νέες επιθέσεις με αφορμή τον νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.