Το γαλλικό μπάσκετ θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο του Λουντοβίκ Βατί. Ο Γάλλος φόργουορντ υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια προπόνησης και ύστερα από νοσηλεία δύο ημερών χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον εξέπνευσε.

Ο Βατί ήταν 34 ετών, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών. Θεωρείτο το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς των 88άρηδων και είχε αγωνιστεί σε 17 ματς της Euroleague και σε άλλα 22 του EuroCup ως παίκτης των Πο Ορτέζ και Ορλεάν. Στα δύο εξ αυτών μάλιστα ήταν αντίπαλος του Ολυμπιακού σκοράροντας 3 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Ήταν επίσης πέντε φορές διεθνής με την ανδρών και υποψήφιος για την ολυμπιακή ομάδα, δίπλα σε Πάρκερ και Ντιό, που μετείχε στους Αγώνες του Λονδίνου και τερμάτισε στην έκτη θέση. Τότε προτιμήθηκαν πιο έμπειροι παίκτες.

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Γαλλίας τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στους λογαριασμούς που διατηρεί.

Είχε διαγνωσθεί με μυοκαρδιοπάθεια 

Η επαγγελματική καριέρα του Βατί διακόπηκε απότομα τον Μάιο του 2013, καθώς σε ηλικία 24 ετών είχε διαγνωσθεί με μυοκαρδιοπάθεια – μια πάθηση που εμποδίζει τον καρδιακό μυ να αντλεί αποτελεσματικά αίμα. Μετά από ένα χρόνο εκτός δράσης άρχισε να γυμνάζεται ξανά, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο υψηλό επίπεδο.

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον Γάλλο τού είχαν επιτρέψει να προπονείται και να παίζει κάτω από ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο. Γι’ αυτό και περισσότερο έκανε το κέφι του ως ερασιτέχνης αθλητής. Πρόσεχε τον εαυτό του και, σύμφωνα με τους δικούς του, δεν είχε λάβει κάποιο προειδοποιητικό σήμα. Μέχρι που η καρδιά του τον πρόδωσε ξανά μια δεκαετία αργότερα.