Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, αναγνωρίζει τις αποτυχίες που επέτρεψαν τη διείσδυση της Χαμάς και τις μαζικές δολοφονίες το Σάββατο.

«Ο Ισραηλινός Στρατός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της και το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, δεν τα καταφέραμε. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι η ώρα για πόλεμο», λέει ο Χαλέβι από το νότιο Ισραήλ.

Τόνισε επίσης ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τους ομήρους που συνέλαβε η Χαμάς και άλλες ομάδες.

«Βρισκόμαστε πέντε μέρες μετά από ένα δολοφονικό, βάναυσο και αιφνίδιο περιστατικό. Η σφαγή από τους δολοφόνους τρομοκράτες της Χαμάς, των ανθρώπινων ζώων, των παιδιών μας, των συζύγων μας και του λαού μας, είναι ζωώδης, είναι απάνθρωπη. Το IDF πολεμά τους τρομοκράτες που έχουν διαπράξει ασύλληπτες πράξεις.

«Ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης μόνας της Λωρίδας της Γάζας, αποφάσισε αυτή τη φρικτή επίθεση, και ως εκ τούτου αυτός και ολόκληρο το σύστημα που βρίσκεται κάτω από αυτόν θεωρούνται νεκροί άνθρωποι. Θα τους επιτεθούμε, θα τους διαλύσουμε, θα διαλύσουμε το σύστημά τους», συνέχισε.

«Έχουμε σκοτώσει πολλούς τρομοκράτες, πολλούς διοικητές, καταστρέφουμε τρομοκρατικές υποδομές που υποστήριξαν αυτό το τρομερό, βάναυσο έγκλημα», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Η Γάζα δεν θα είναι ξανά ίδια».