Η ατζέντα της ημέρας: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για Ισραήλ – Η τηλεμαχία Μπακογιάννη-Δούκα – Σήμερα η δίκη Μπελέρη

Εκτάκτως συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκτιμηθεί η κατάσταση στο Ισραήλ και πώς μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα. Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες της Χαμάς, με άμαχους να σφαγιάζονται καθημερινά και τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει δραματικά.

1

Δίχως τέλος οι θηριωδίες της Χαμάς - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

  • Βαρύς ο φόρος αίματος – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ: Πάνω από 1.200 νεκροί και 2.800 οι τραυματίες στο Ισραήλ – Συνεδριάζει στις 12:00 το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στην Ελλάδα.
  • Θηριωδίες της Χαμάς στα ισραηλινά κιμπούτς: Σφαγιάζονται άμαχοι, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά. Καμένα σπίτια και πτώματα παντού Σφοδροί βομβαρδισμοί από αέρος.
  • Γιατί είναι τρομακτικός ένας ανταρτοπόλεμος στον λαβύρινθο της Γάζας: Μια πυκνοκατοικημένη πόλη με εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο από σήραγγες –  Πεδίο μάχης 360 μοιρών με τις απειλές να προέρχονται από παντού – Το «μετρό της Γάζας» και οι δεκάδες όμηροι.
2

Επί τάπητος οι θέσεις για τον Δήμο Αθηναίων

  • Έγινε η τηλεμαχία: Τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα της πόλης ανέλυσαν οι δυο υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων, Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννη. Ο κ. Μπακογιάννης υπερασπίστηκε το έργο που πραγματοποίησε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του ενώ από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας προσπάθησε να δείξει την ανεπάρκεια της δημοτικής Αρχής.
  • Ο διαξιφισμός: Η συζήτηση για τον Μεγάλο Περίπατο δημιούργησε κόντρα ανάμεσα στους δυο υποψηφίους. Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι «η αρχική σύλληψη ήταν σωστή αλλά η υλοποίηση έχει λάθη, αδυναμίες και κενά», με τον κ. Δούκα να αναφέρει ότι «σαν πολίτης εκνευρίζομαι, σαν καθηγητής εξοργίζομαι διότι είναι μια απλή διαπλάτυνση»
  • Η διαφωνία: Οι δυο διεκδικητές της δημαρχίας διαφώνησαν για τις κάμερες στους δρόμους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής ενότητας, που αφορούσε την ασφάλεια, ο Kώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες σε 750 σημεία της πόλης, με τον κ. Δούκα να απαντά ότι οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά του.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Το «τελεσίγραφο» Κασσελάκη και η σκιώδης κυβέρνηση

  • Οι νέοι τομεάρχες: Την «σκιώδη κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Τα «βαριά» χαρτοφυλάκια αναλαμβάνουν η Ρένα Δούρου (Εξωτερικών), ο Νίκος Παππάς (Οικονομικών) και ο Ευάγγελος Αποστολάκης (Εθνικής Άμυνας). Η Έλενα Ακρίτα αναλαμβάνει αν. τομεάρχης Δικαιωμάτων.
  • Οι απουσίες: Σημειώνεται ότι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η φιναλίστ του β’ γύρου Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.α., δεν ανέλαβαν καμία θέση, επιλέγοντας ένα είδος «λευκής αποχής» και κάποιοι αποστασιοποίησης από την ηγεσία του κόμματο.
  • Τα πρώτα βέλη: Πριν την ανακοίνωση, μέσω ανάρτησής του ο κ. Κασσελάκης προειδοποίησε με σαφήνεια ότι «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος», στέλνοντας σαφές μήνυμα για διαγραφές.
4

Ξεκινάει σήμερα η δίκη του Φρέντι Μπελέρη

  • Πού: Στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της Διαφθοράς στην Αλβανία ξεκινάει σήμερα η δίκη του Φρέντι Μπελέρη – Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας βρίσκεται εδώ και 4 μήνες στη φυλακή.
  • Απορρίφθηκε το αίτημα για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας: Στις 10 Οκτωβρίου το Πρωτοδικείο Δυρραχίου απέρριψε το αίτημα για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου – Ο εισαγγελέας θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο
  • Τι λέει μέσα από τη φυλακή: Ο Φρέντι Μπελέρης ελπίζει σε έναν θαρραλέο δικαστή που θα αντέξει την πολιτική πίεση. «Ο κύριος Ράμα παραβιάζει όλους τους νόμους, κάνει τον πανίσχυρο. Το κατηγορητήριο είναι σαθρό».
5

Η πρόβλεψη ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα και χρέος

  • Τι «βλέπει» για πλεόνασμα; Αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας από 0,1% πέρυσι στο 1% εφέτος και στο 2% το 2024, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την έκθεση του για τις παγκόσμιες δημοσιονομικές εξελίξεις.
  • Πού θα κινηθούν οι δαπάνες; Οι δημόσιες δαπάνες αναμένεται να υποχωρήσουν από το 52,5% του ΑΕΠ πέρυσι στο 48,9% εφέτος και περαιτέρω στο 47,1% το 2024, ενώ τα δημόσια έσοδα να μειωθούν από το 50,2% στο 47,3% και το 46,4%, αντίστοιχα.
  • Μείωση του χρέους: Το δημόσιο χρέος της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται να μειωθεί από 178,1% του ΑΕΠ πέρυσι στο 168% εφέτος και στο 160,2% το 2024, για να συνεχίσει να μειώνεται και τα επόμενα χρόνια, υποχωρώντας στο 145,3% το 2028.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr