Στους περισσότερους έχει συμβεί να… κλείνουν τα μάτια τους ενώ βρίσκονται στη δουλειά είτε γιατί δεν κοιμηθήκατε καλά το προηγούμενο βράδυ είτε γιατί η συσσωρευμένη κόπωση δεν σας αφήνει να ανακτήσετε την ενέργειά σας.

Ανεξαρτήτως της αιτίας που βέβαια είναι σημαντικό να εντοπίσετε, ειδικά αν αυτό σας συμβαίνει συχνά καθώς υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε μια αδιάγνωστη υποκείμενη πάθηση, διαχειριστείτε την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά υιοθετώντας τις παρακάτω χρήσιμες προτάσεις.

4 hacks για να αντιμετωπίσετε την υπνηλία ενώ εργάζεστε:

Πάρτε μια δόση καφεΐνης

Ένα καφεδάκι μπορεί να είναι η ενεργειακή ώθηση που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε σήμερα τη δουλειά σας.

Η καφεΐνη είναι μια διεγερτική ουσία πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει τη δραστηριότητα στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Μπορεί επομένως να βελτιώσει την ικανότητα σκέψης και την πνευματική απόδοση και να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την υπνηλία αναφέρει το vita.gr.

Φροντίστε όμως στην προσπάθειά σας να ξυπνήσετε να μην το παρακάνετε, καθώς υπάρχει περίπτωση να έρθετε αντιμέτωποι με παρενέργειες, όπως η νευρικότητα και η ευερεθιστότητα.

Σηκωθείτε από το γραφείο

Το να κάθεστε σε ένα σημείο θα επιδεινώσει την υπνηλία σας. Σηκωθείτε, κάντε ένα διάλειμμα και περπατήστε για να ενισχύσετε τη ροή του αίματος. Η κίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ξύπνιοι και να συγκεντρωθείτε καλύτερα στη δουλειά σας.

Επιπλέον μπορείτε να αφιερώσετε μερικά λεπτά σε ήπιες διατάσεις για να τεντώσετε τον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη και τα χέρια σας για να ξεκουραστείτε και να διατηρήσετε την καλή στάση σώματος.

Φάτε κάτι ελαφρύ

Ένα βαρύ μεσημεριανό γεύμα μπορεί να επιδεινώσει το αίσθημα υπνηλίας. Μείνετε μακριά από σνακ με ζάχαρη και υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζυμαρικά κλπ.) καθώς και τα ροφήματα με ζάχαρη, καθώς θα σας γεμίσουν με «κενές» θερμίδες και δεν θα σας χαρίσουν αυτήν την έξτρα ενέργεια που επιθυμείτε.

Δοκιμάστε να φάτε κάτι ελαφρύ και επιλέξτε υγιεινές τροφές, όπως για παράδειγμα: ένα βραστό αβγό, λίγο κοτόπουλο, μούρα, μια χούφτα ξηρούς καρπούς, λαχανικά ή δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί το κάνουν για να ξυπνήσουν το πρωί. Αυτό το γρήγορο και απλό hack μπορεί να σας προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζεστε: τόνωση.

Αν εργάζεστε σε γραφείο, ένας μικρός ανεμιστήρας στο χώρο θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει, αυξάνοντας την εγρήγορσή σας, όπως θα έκανε και μια βόλτα στο δροσερό φυσικό αεράκι.

Για αυτό στο διάλειμμά σας, μπορείτε να κάνετε μια ολιγόλεπτη βόλτα και να πάρετε λίγο καθαρό αέρα.