Ο 43χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λιόρ Ασουλίν είναι μεταξύ των εκατοντάδων θυμάτων που έχει ήδη αφήσει πίσω της η επιδρομή των μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης αυτής είναι πως ο πρώην παίκτης αρκετών ομάδων του Ισραήλ έχασε τη ζωή του την ημέρα που γιόρταζε τα γενέθλιά του. Στην περιοχή που είχε οργανωθεί το υπαίθριο πάρτι οι οπλισμένοι Παλαιστίνιοι εκτέλεσαν αδιακρίτως δεκάδες αμάχους.

Ποιος ήταν ο Λιόρ Ασουλίν

Ο Ασουλίν είχε αρχίσει την καριέρα του ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ισραηλινού ποδοσφαίρου στα τέλη των 90s. Τον διέκρινε το ανεπτυγμένο ένστικτο του γκολ και στη διάρκεια της πορείας του στα γήπεδα είχε αγωνιστεί σε Μακάμπι Χερζλίγια, Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, Μπνέι Σαχνίν, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Μπνέι Γεχούντα, Χάποελ Τελ Αβίβ, Απόλλωνα Λεμεσού, Χάποεολ Μπερ Σεβά, Χάποελ Ραμάτ Γκαν, Χάποελ Ρισόν, Χάποελ Ασκελόν, Χάποελ Μαρμορέκ και Χάποελ Νασαρέτ.

Ολοκληρώνοντας την πορεία του ως ποδοσφαιριστής άρχισε να εργάζεται ως προπονητής, προτού εμπλακεί σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και φυλακιστεί για εννέα μήνες. Μετά την αποφυλάκισή του επιχείρησε να επανενταχθεί στον κοινωνικό ιστό, πιάνοντας δουλειά σε φάρμα και ξενοδοχείο, κοιτάζοντας παράλληλα να επιστρέψει με οποιονδήποτε τρόπο στο ποδόσφαιρο.

«Είμαι διαφορετικό άτομο πλέον που καταλαβαίνει τι έχει κάνει και θέλει να ξεκινήσει από ένα νέο μονοπάτι. Ήταν μια δυσκολη περίοδο απομόνωσης όλη αυτή, με τη σκέψη στα παιδιά και την οικογένειά μου. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτό το μέρος», έλεγε μετά την αποφυλάκισή του πριν από περίπου ένα χρόνο.

Το νήμα της ζωής του κόπηκε 13 μήνες αργότερα.