Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (6/10) στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τεράστιες επιτυχίες και λαμπρές στιγμές σε συλλογικό επίπεδο, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη και δυο ημέρες μετά κηδεύτηκε στον οικογενειακό τάφο του κοιμητηρίου της περιοχής.

Συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές και απλός κόσμος είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Αλεξάνδρειο όπου για λίγες ώρες η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν όσοι δεν ήταν εύκολο να συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του.

Για τις 17:00 ήταν προγραμματισμένη η θρησκευτική τελετή κι ακολούθως έγινε η ταφή του.

Το φέρετρο ήταν διαρκώς σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη, τον οποίο υπηρέτησε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, προτού εγκατασταθεί στην Αθήνα δουλεύοντας διαδοχικά στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Επίσης ο περιβάλλον χώρος του ναού είχε κατακλυστεί από αμέτρητα στεφάνια, συλλόγων και προσώπων ξεχωριστά.

Ήταν τόσο ξεχωριστή φυσιογνωμία, τόσο σεβαστή απ’ όσους συνεργάστηκαν μαζί του, που ο Νίκος Γκάλης δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα έξω από το Παλέ, ενώ ο Ντέιβιντ Ρίβερς ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για ν’ αποχαιρετήσει τον άλλοτε προπονητή του στους «ερυθρόλευκους».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, ταλαιπωρημένος από την άνοια.

Παρούσες στην εξόδιο ακολουθία του προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας, όχι μόνο το αθλητικό σκέλος. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.