Σε λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, στο δικό του Παλέ, τέθηκε η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη.

Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με την σημαία του Άρη, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε κατά την άφιξη, ενώ σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ ήταν παραταγμένη στην είσοδο του μελάθρου, κρατώντας τα τρόπαια που κατέκτησε ο θρυλικός κόουτς του ελληνικού μπάσκετ ως παίκτης και προπονητής της.

Στο Αλεξάνδρειο έφτασε και ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος αφού αποθεώθηκε από τον κόσμο, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την απώλεια του «μεγάλου του αδερφού», όπως χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη.

«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη. Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του.

Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι’ αυτό» ανέφερε πλημμυρισμένος από συναισθήματα.

Παρόντες επίσης ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Φιλίππου, όπως αρκετοί παλαίμαχοι του ποδοσφαιρικού Άρη (Κούης, Χαριστέας κ.α).

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος Γιούλα και η κόρη του Ελένη – Θεοδώρα.

Η κηδεία του εμβληματικού κόουτς θα τελεστεί στις 17:00 της Παρασκευής στη Θέρμη.