Λεπτομέρειες επί των όσων μεσολάβησαν ως την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην Εύβοια, στις 28 Σεπτεμβρίου, εν μέσω κακοκαιρίας μετέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News της Παρασκευής.

Ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων ανέλυσε τις τελευταίες δραματικές στιγμές που πέρασε ο άτυχος χειριστής μετά την απώλεια του ελέγχου και την πτώση στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της υπόθεσης. Κυρίως ποιος ζήτησε να απογειωθεί το ελικόπτερο ή τι ακριβώς συνέβη. Παρόλα αυτά οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για το πώς κύλησε ο χρόνος ενόσω ο πιλότος προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί και να σώσει τη ζωή του.

Τα δευτερόλεπτα μέχρι να πνιγεί

Όπως εκτιμάται χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ο 69χρονος άνδρας τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα χτύπησε το κεφάλι του στο ταμπλό διότι δεν φορούσε το πάνω μέρος της ζώνης.

Απόρροια αυτού του χτυπήματος ήταν να ζαλιστεί. Επιχείρησε παρόλα αυτά να λύσει τις υπόλοιπες ζώνες και ν’ ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου που δεν είχε βυθιστεί ως εκείνη τη στιγμή.

Η πόρτα άνοιξε, αλλά πιθανόν εξαιτίας της ζάλης και της πίεσης του νερού, δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνειά και πνίγηκε. Η σορός του εντοπίστηκε την επόμενη του δυστυχήματος.

Κατά τα λοιπά, ένα από τα θέματα που θα τεθεί πλέον είναι να διευκρινιστεί γιατί το ελικόπτερο δεν διέθετε πλωτήρες.