Θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ για τον Γιάννη Ιωαννίδη που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (4/10) σε ηλικία 78 ετών.

Η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη θα γίνει σήμερα Παρασκευή (6/10) στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη, από όπου καταγόταν και η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

Από τις 3.30 μετά το μεσημέρι, η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην έδρα της ομάδας μπάσκετ του Άρη όπου ο σπουδαίος προπονητής έγραψε μερικές από τις «χρυσές σελίδες» της ιστορίας του.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης ο «Ξανθός» «λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία του κατοικία θα «επισκεφθεί» για τελευταία φορά το «σπίτι» του», στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου θα τον αποχαιρετίσουν φίλοι της ομάδας και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές «όπως του αξίζει».

Εχθές Πέμπτη (5/10), σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του.

»Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

»Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

»Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο «σπίτι» του!».

Συγκίνησε ο επικήδειος της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η μονάκριβη κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη – Θεοδώρα, στον επικήδειο που εκφώνησε στην επιμνημόσυνη δέηση εχθές Πέμπτη στη Βούλα. «Πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα. Θρηνούμε που σε χάσαμε, αλλά χαιρόμαστε που μεγαλώσαμε μαζί σου» είπε ενώ επέλεξε τους στίχους από ένα αγαπημένο τραγούδι του «ξανθού», από την πιστή φίλαθλο του Άρη και της Εθνικής ομάδας, Μαρινέλας, για να τον αποχαιρετήσει.

Ολόκληρος ο επικήδειός της

«Δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είμαστε όλοι για να σου φωνάξουμε πόσο πολύ σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για όλη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες με γενναιότητα, όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουνα κανέναν και τίποτα. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε γιατί ζήσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που μας χάραξες, ακολουθούσαμε τις οδηγίες που μας έδινες. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλλας λέει «καμιά φορά να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχει δρόμοι». Εσύ μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους».