Σε κλίμα συγκίνησης έγινε σήμερα στις 12 στον Άγιο Ιωάννη στη Βούλα η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έφυγε χθες (4/10) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Η γυναίκα με την κόρη του, αλλά και συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην επιμνημόσυνη δέηση για να τιμήσουν και να αποχαιρετίσουν τον «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, που οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, τον Άρη, τον Ολυμπιακό αλλά και την Εθνική μας ομάδα.

Η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη θα γίνει αύριο Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη, από όπου καταγόταν και η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

Τα λόγια της κόρης του, Ελένης συγκίνησαν. «Πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα. Θρηνούμε που σε χάσαμε, αλλά χαιρόμαστε που μεγαλώσαμε μαζί σου» είπε στον επικήδειο.

Το αντίο της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη

«Αυτός άνοιξε το δρόμο και ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Εκείνες τις Πέμπτες δημιούργησε το όραμα σε έναν ολόκληρο λαό, ότι μπορούμε να είμαστε πρώτοι. Σε μια εποχή που δεν ήμασταν πρώτοι σε τίποτα» είπε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας της μη δημοσιευμένης αυτοβιογραφίας του Γιάννη Ιωαννίδη, Δημήτρης Καρύδας.

Η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη

Παναγιώτης Φασούλας, Φραγκίσκος Αλβέρτης

Γιώργος Μπαρτζώκας

Δημήτρης Παπανικολάου

Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Κώστας Παπανικολάου

Παναγιώτης Γιαννάκης