Η Google παρουσίασε τα δύο νέα κινητά τηλέφωνα Pixel καθώς και το νέο της έξυπνο ρολόι, στην ειδική εκδήλωση Made by Google που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη. Τα νέα τηλέφωνα, Pixel 8 και Pixel 8 Pro, αποτελούν ουσιαστικά την απάντηση της Google προς την Apple και τη δική της νέα σειρά iPhone 15.

To Pixel 8 θα έχει τιμή εκκίνησης τα 699 δολάρια ενώ το Pixel 8 Pro θα έχει τιμή εκκίνησης τα 999 δολάρια. Σε σύγκριση με τα περυσινά Pixel 7 και 7 Pro η νέα σειρά τηλεφώνων της Google θα έχει τιμή αυξημένη κατά 100 δολάρια. Το Pixel Watch 2, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε σήμερα έχει τιμή εκκίνησης τα 349 δολάρια.

Οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία από την Τετάρτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στα ράφια των καταστημάτων θα εμφανιστούν από τις 12 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το brand Pixel διατηρεί ένα μικρό αλλά αυξανόμενο μερίδιο αγοράς το οποίο δεν φέρνει σημαντικά έσοδα, για τα μεγέθη της, στη μητρική Alphabet. Χαρακτηριστικά, από τα 74,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που ανακοίνωσε η Alphabet για το β’ τρίμηνο, τα 58,14 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από τις διαφημίσεις της Google ενώ άλλα 8 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από το Google Cloud.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα δύο νέα smartphone της Google, Pixel 8 και Pixel 8 Pro διαθέτουν πιο στρογγυλεμένες γωνίες, σε σχέση με την περυσινή σειρά, με το Pixel 8 να είναι ελαφρώς μικρότερο από το περυσινό Pixel 7, με οθόνη 6,2 ιντσών. Αντίθετα, το Pixel 8 Pro διατηρεί το μέγεθος οθόνης 6,7 ιντσών του προκατόχου του.Και τα δύο νέα μοντέλα έχουν πλαίσια κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Το εισαγωγικό Pixel 8 διαθέτει βελτιωμένη οθόνη με ταχύτητες ανανέωσης τόσο γρήγορες όσο το iPhone 15 Pro και Pro Max, πράγμα που σημαίνει ότι η κύλιση σε ιστότοπους ή η αναπαραγωγή παιχνιδιών θα φαίνεται πιο ομαλή.

Τόσο το Pixel 8 όσο και το 8 Pro λειτουργούν με το νέο επεξεργαστή Tensor G3, εσωτερικής σχεδίασης της Google, το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιήσει τους πόρους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης σε τομείς όπως η κάμερα του τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα, το Pixel 8 Pro περιλαμβάνει νέα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη. Εξακολουθεί να διαθέτει το εργαλείο Magic Eraser, το οποίο επιτρέπει την αφαίρεση ανεπιθύμητων εικόνων σε φωτογραφίες, αλλά διαθέτει επίσης ένα νέο εργαλείο φωτογραφιών που ονομάζεται Best Take. Το τελευταίο χαρακτηριστικό επιτρέπει τον συνδυασμό παρόμοιων φωτογραφιών σε μία όπου όλοι κοιτούν την κάμερα και χαμογελούν.

Η Google λέει επίσης ότι έχει βελτιώσει τη λειτουργία φωτογραφίας Real Tone για να βοηθήσει στην καλύτερη αναπαράσταση των αποχρώσεων των διαφορετικών τόνων του δέρματος.

Μια άλλη λειτουργία είναι το Audio Magic Eraser που επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν ανεπιθύμητους ήχους από βίντεο.Έτσι, για παράδειγμα, αν απαθανατίζετε το παιδί σας να κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά και ένας ενοχλητικός ήχος ακουστεί στο παρασκήνιο, το Audio Magic Eraser επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρέσουν αυτόν τον ενοχλητικό ήχο.

Το Pixel 8 Pro διαθέτει επίσης ενσωματωμένο θερμόμετρο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη λήψη θερμοκρασίας ποτών και μαγειρικών σκευών σαρώνοντάς τα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, ο επεξεργαστής G3 Tensor θα βελτιώσει την ποιότητα των κλήσεων και θα βοηθήσει το τηλέφωνο να ανιχνεύι και να φιλτράρει τις κλήσεις spam. Τέλος, τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro είναι τα πρώτα smartphone που θα κυκλοφορήσουν εξαρχής με το νέο λειτουργικό σύστημα Android 14.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά με τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro θα παρέχεται αναβάθμιση λογισμικού για επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος και αναβαθμίσεων ασφαλείας.

Pixel Watch 2

Όπως και το πρώτο Pixel Watch, το Watch 2 ενσωματώνει την πλατφόρμα Fitbit, την οποία η Alphabet εξαγόρασε το 2021 έναντι του ποσού των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του στρες. Το ρολόι συλλέγει δεδομένα όπως η μεταβλητότητα του καρδιακού παλμού και η θερμοκρασία του δέρματος για να ανιχνεύσει πότε ο κάτοχος της συσκευής βρίσκεται υπό πίεση. Στη συνέχεια, η συσκευή θα κάνει τις κατάλληλες συστάσεις: όπως να πάτε μια βόλτα ή να δοκιμάσετε μια καθοδηγούμενη άσκηση αναπνοής.

Το Pixel Watch 2 περιλαμβάνει επίσης βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού και ανίχνευση προπόνησης. Έχει την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το περυσινό μοντέλο με την Google να υπόσχεται έως και 24 ώρες χρήσης με πάντα ενεργοποιημένη οθόνη.

Τεχνητή νοημοσύνη παντού

Η Google αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά της να προσθέσει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον εικονικό βοηθό της. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο Reuters, στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι η AI θα επιτρέψει στην εφαρμογή να κάνει πράγματα όπως να βοηθά τους ανθρώπους να προγραμματίσουν ένα ταξίδι ή να ενημερωθούν για τα emails και στη συνέχεια να κάνουν ερωτήσεις παρακολούθησης.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η προσθήκη χαρακτηριστικών δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στο chatbot Bard στην έκδοση της Google για έναν εικονικό βοηθό, που έχει ως στόχο να παρέχει εξατομικευμένη βοήθεια με συλλογιστικές και παραγωγικές δυνατότητες σε κινητές συσκευές.

Η νέα έκδοση ψηφιακού βοηθού της Google θα έχει πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο ενός κινητού τηλεφώνου και θα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν εικόνες ή ήχο στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο για να απαντούν σε ερωτήσεις. Δεν θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που δημιουργούν έσοδα, σύμφωνα με την Google, επειδή η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε «φάση εκμάθησης» με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή OT