Το νέο iPhone 15 Pro Max της Apple είναι το πιο ακριβό τηλέφωνο της εταιρείας, με τιμή εκκίνησης 1.199 δολάρια, δηλαδή 100 δολάρια περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό μοντέλο, αλλά με αντάλλαγμα διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Η Apple παρουσίασε τη νέα σειρά συσκευών iPhone 15 – μαζί με τα νέα μοντέλα Apple Watch 9 και Apple Watch Ultra – κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Τρίτη από τα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Οι τιμές εκκίνησης των υπόλοιπων νέων iPhone παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15 Pro, το οποίο ο αναλυτής της Wedbush Securities, Daniel Ives, χαρακτήρισε «κίνηση έκπληξη».

Ο Ives έγραψε σε σχετικό σημείωμα ότι η αύξηση της τιμής του Pro Max είναι «μια έξυπνη στρατηγική κίνηση με την ενισχυμένη τεχνολογία, τον επεξεργαστή A17 και τη νέα τεχνολογία μπαταρίας».

Κάθε χρόνο, η Apple στοχεύει να κάνει τα νέα iPhone αρκετά ελκυστικά ώστε να πείσει ένα σημαντικό κομμάτι των υφιστάμενων ιδιοκτητών να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, ένα έργο που έχει γίνει πιο δύσκολο όσο περνούν τα χρόνια, αναφέρει η Ina Fried του Axios.

Μεταξύ των βελτιώσεων των τελευταίων iPhone περιλαμβάνονται βελτιωμένες κάμερες και νέο μέσο φόρτισης, πιο τυποποιημένο καλώδιο USB-C.

Στην αναφορά του Axios τονίζεται ότι το πρώτο iPhone έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και η τιμή του ξεκινούσε από τα 499 δολάρια. Αλλά την επόμενη χρονιά, η τιμή έπεσε στα 199 δολάρια, όπου και παρέμεινε για αρκετά χρόνια.

Οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν το 2016 με μια αύξηση στα 649 δολάρια για το iPhone 7 και αυξήθηκαν στα 699 δολάρια το 2017 για το iPhone 8. Μάλιστα, η Apple έχει στην γκάμα της και τρία μοντέλα iPhone SE, τα οποία διαφημίζονται ως το «πιο προσιτό iPhone».

Πέρυσι, η τιμή εκκίνησης για το iPhone 14 είχε αυξηθεί στα 799 δολάρια.