Πρεμιέρα Κασσελάκη στην Κoινοβουλευτική Ομάδα του του ΣΥΡΙΖA.  Ο νέος πρόεδρος θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του παρουσιάζοντας τη γραμμή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα και την κατεύθυνση για το επόμενο, κρίσιμο, διάστημα.

Ο κ. Κασσελάκης έχοντας διαβάσει το εσωκομματικό τοπίο που χαρακτηρίζεται από δηλώσεις επιφύλαξης για τις προθέσεις του και το πολιτικό του στίγμα έχει επιλέξει να ακολουθήσει ενωτική πορεία. Ζητά, έχοντας στο μυαλό του και τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Τα βλέμματα στους επικριτές

Τα βλέμματα, πέραν του κ. Κασσελάλη στρέφονται και προς τα μέλη της ΚΟ τα οποία έχουν επικρίνει τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν θα πρέπει, πάντως, να αναμένεται κάτι θεαματικό στη σημερινή συνεδρίαση. Για την ώρα όλοι κρατούν στάση αναμονής.  Περιμένουν τον νέο αρχηγό να δώσει το στίγμα του. Περιμένουν να περάσει και η μάχη των τοπικών εκλογών. Αυτό έδειξε και η απόφαση Κασσελάκη-Φίλη για ανακωχή των εσωκομματικών αναταράξεων λόγω εκλογών.

Οι εκλογές της Κυριακής θεωρούνται ορόσημο. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό το κλίμα στην Κουμουνδούρου θα βαρύνει και άλλο. Για το λόγο αυτό, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να βρεθεί στη Ρόδο αύριο, προκειμένου να στείλει μήνυμα στήριξης στην υποψήφια Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Χρύσα Καραγιάννη, η οποία υπήρξε μία από τα 30 στελέχη που υπέγραψαν υπέρ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τομεάρχες, καθώς και τα στελέχη που θα επωμισθούν ρόλους στην κοινοβουλευτική ομάδα.  Οι επιλογές που θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης θα δείξουν εάν ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες σκοπεύουν να συμπεριλάβουν όλες τις τάσεις – και τις αντιπολιτευόμενες – του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο σχήμα, ή αν οι θέσεις – κλειδιά θα στελεχωθούν κυρίως από άτομα του περιβάλλοντος του νέου προέδρου.

Ποιοι αναλαμβάνουν ρόλους

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι ο Γιώργος Τσίπρας θα είναι διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα παραμείνει ο Νίκος Παππάς. Ρόλους στην ΚΟ θα έχουν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Διονύσης Καλαματιανός, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν θα παραμείνει στο πόστο του ο Νάσος Ηλιόπουλος που είναι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών προσώπων.

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη που στήριξε από την αρχή την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, θα φανεί ποιος θα είναι ο ρόλος που θα αναλάβει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει διακριτή θέση στο κοινοβουλευτικό έργο.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους νέους τομεάρχες, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση με πολλές εξισώσεις αλλά και κινήσεις ισορροπίας.