Δεν τραβά η υποψηφιότητα Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει γκρίνια στην ακροδεξιά πολυκατοικία.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, η διαφαινόμενη αποτυχία του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, να «διοικήσει» τον Δήμο Αθηναίων φαίνεται ότι έχει ήδη τριχοτομήσει τους οπαδούς του. Λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, τόσο οι δημοσκοπήσεις όσο και η αδιαφορία της κοινωνίας προς την υποψηφιότητα του, αρχίζουν να δείχνουν τις κεντρόφυγες δυνάμεις στους κόλπους των στελεχών και των οπαδών του.

Η αδυναμία του να ξεπεράσει το ποσοστό του 11% που είχε συγκεντρώσει στις αντίστοιχες Δημοτικές εκλογές του 2019 και το φλερτάρισμα με την 4η ή 5η θέση, σίγουρα υπολείπεται από το πλασάρισμα στον 2ο γύρο που τόσο διαφήμιζαν τα ελεγχόμενα από αυτόν κοινωνικά δίκτυα. Αυτά τα δίκτυα, ήδη έχουν ξεκινήσει έναν άτυπο εσωτερικό πόλεμο μεταξύ τους.

Από τη μια το κοινοβουλευτικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» που μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, μάζεψε τρέχοντας πίσω τους διαφωνούντες με την ηγεσία του Βουλευτές του. Αυτοί οι βουλευτές πλέον ούτε καν αναφέρονται στην υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος «καυσίμου» τους .

Από την άλλη οι κεντρόφυγες δυνάμεις, όπως μια ομάδα στο διαδίκτυο, οι «ultraskas», δηλαδή οι φανατικοί του Κασιδιάρη, οι οποίοι βάλουν εναντίον τόσο των Σπαρτιατών αλλά και στελεχών του ίδιου του εμπνευστή τους στο αρχικό μόρφωμα, τους «Έλληνες». Λειτουργούν, μου λένε, ως άτυπο κέντρο προβολής υποψηφίων της προτίμησης τους , βάζοντας την πίστη στον Κασιδιάρη ως το στοιχείο που κάνει κάποιον αρεστό σε αυτούς. Σε σημείο μάλιστα που να κατατεθούν και καταγγελίες μεταξύ τους για απειλές, καταλήγει η ίδια πηγή.