«Ως κάτοικος Αθηνών θέλω έναν Δήμαρχο κοντά μας, δίπλα μας καθημερινά. Δεν θέλουμε έναν δήμαρχο απόμακρο, έναν δήμαρχο πρίγκιπα. Για να πάψει η Αθήνα να έχει δήμαρχο πρίγκιπα, πρέπει να ψηφίσουμε έναν Δούκα, τον Χάρη Δούκα

Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, που έδωσε το παρών στην κεντρική εκδήλωση του Χάρη Δούκα, στο περίπτερο του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ», στην πλατεία Κοραή, το βράδυ της Τετάρτης.

Το παρών έδωσε, επίσης, πλήθος κόσμου, μέλη οργανώσεων και φορέων που στηρίζουν τον Συνδυασμό «Αθήνα ΤΩΡΑ», στελέχη, βουλευτές του ΠαΣοΚ εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων όπως: Βολτ Ελλάδος, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, Δημοτική Κίνηση Πράσινη Αθήνα, Κόμμα Πειρατών Ελλάδος.

Στην ομιλία του προς τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ο κ. Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Τώρα είναι η στιγμή να αγωνιστούμε για την Αθήνα. Η αλαζονική, αναποτελεσματική και ανεπαρκής δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη πρέπει να ηττηθεί. Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα πέντε χαμένα χρόνια. Δεσμεύομαι, βάσει του προγράμματος μου, για μια πόλη ανθεκτική, που θα στέκεται όρθια στις προκλήσεις. Που οι γειτονιές της θα αναπνέουν και δεν θα πνίγονται στα προβλήματα τους. Μια Αθήνα, πράσινη, ασφαλή, καθαρή και δημιουργική για όλους. Αθήνα, η στιγμή είναι τώρα».

Ο Χάρης Δούκας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στην Αθήνα του 2023, άνθρωποι κρατιούνται από όπου μπορούν για να μην τους πάρει το ρέμα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στον Ευαγγελισμό. Πρέπει να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, η μελέτη του 2019 που δεν έγινε ποτέ, η ορεινή υδρονομία, να αξιοποιήσουμε τους λόφους μας που είναι παρατημένοι. Η Αθήνα είναι μία πόλη πολύ σκληρή και για τους ανθρώπους που έχουν μεγάλη οικονομική δυσκολία. Οι πολίτες της Αθήνας πληρώνουν από τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη. Πιο ακριβά πληρώνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια και το Ρουφ, από ότι στην Γλυφάδα και στη Βουλιαγμένη. Και τι προσφέρει ο Δήμος; Προσφέρει πάρκα, δημοτική συγκοινωνία, ποιότητα αέρα;»

Ανδρουλάκης: Μπορεί να νικήσει τον Μπακογιάννη

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Δούκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης (Kontra24) υπογράμμισε ότι «ο κ. Δούκας είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας που κατέθεσε πρόγραμμα για το περιβάλλον, το αστικό κλίμα, τις συνθήκες της καθημερινότητας, την ηχορύπανση. Για το πώς δηλαδή θα κάνουμε την Αθήνα μια ανθρώπινη πόλη».

Πρόσθεσε, δε, κάνοντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων πως «τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε, αν δεν θέλουμε να έχουμε έναν δήμαρχο-πρίγκιπα κλεισμένο στο παλάτι της πλατείας Κοτζιά, αλλά έναν δήμαρχο δίπλα στον πολίτη, θα πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή ένα Δούκα. Διότι ο Χάρης Δούκας δεν πάει να καταγράψει δυνάμεις, αλλά να αλλάξει την Αθηνά, νικώντας τον κ. Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο».

Ερωτηθείς για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «τα διλήμματα θα τα καθορίσει ο λαός και θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι μας. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι παντού τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, που σχηματίσαμε».