Ένα αν μη τι άλλο πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη όπου η ζωή μιας 25χρονης επιβάτιδας, κινδύνεψε μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Η νεαρή κοπέλα καθόταν αμέριμνη στη θέση της όταν ξαφνικά και μετά από ένα τράνταγμα του οχήματος, κομμάτι από την οροφή του λεωφορείου, έπεσε πάνω της. Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο MEGA, η λαμαρίνα του οχήματος έπεσε πάνω στο κεφάλι της.

«Γύρναγα αμέριμνη από τη δουλειά μου πολύ κουρασμένη, καθόμουν σε μία θέση του Χ1 του λεωφορείου και ξαφνικά με ένα ταρακούνημα άνοιξε το ντουλάπι και έφυγε από τους μεντεσέδες και έπεσε πάνω στο κεφάλι μου. Πρέπει να ήταν 3 – 4 κιλά».

Η επιβάτιδα έχοντας υποστεί το πρώτο σοκ αμέσως μετά το περιστατικό προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τις συνέβη. Έβαλε τις φωνές και έτρεξε προς τον οδηγό προκειμένου να σταματήσει το λεωφορείο. «Εκείνη την ώρα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι από πότε έχει να κάνει συντήρηση αυτό το λεωφορείο. Πραγματικά ήταν το πρώτο που σκέφτηκα γιατί μέσα κουνιόντουσαν όλα και ένιωσα εκείνη την στιγμή τρομερά αναλώσιμη».

«Θα μου είχε ανοίξει το κεφάλι στα δύο»

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο. Οι υπόλοιποι επιβάτες προσπάθησαν να βοηθήσουν την 25χρονη μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

«Ήρθε το ΕΚΑΒ για να μου δώσει τις πρώτες βοήθειες και να δει σε τι κατάσταση βρίσκομαι, ήρθε και η αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν. Κατέβηκε όλος ο κόσμος από το λεωφορείο, ο οδηγός ήταν συντετριμμένος, δεν το πίστευε ότι συνέβη κάτι τέτοιο».

Ευτυχώς η νεαρή κοπέλα δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Το κομμάτι λαμαρίνας έπεσε με τέτοιον τρόπο που μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή.

«Θα μπορούσα να έχω χτυπήσει πάρα πολύ σοβαρά, σε βαθμό που θα μπορούσα να μην είμαι εδώ να μιλάω σήμερα. Έχει βάρος και επίσης έχει και γωνίες. Αν είχε πέσει μία γωνία που ήταν σιδερένια, θα μου είχε ανοίξει το κεφάλι στα δύο. Δε γίνεται να μπαίνεις μέσα και να φοβάσαι να μη χάσεις τη ζωή σου».

Εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν πως τα αστικά λεωφορεία είναι κακοσυντηρημένα, ή ακόμα και ακατάλληλα για να κυκλοφορούν στους δρόμους.

«Είναι λεωφορεία τουλάχιστον 10ετίας, απλά τα έχουν βάψει, είναι φρεσκοβαμμένα δηλαδή εξωτερικά και φαίνονται ως σχετικά καινούργια. Έχει δίκαιο να φοβάται και όχι μόνο η κοπέλα και άλλοι επιβάτες», λέει ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος ΔΣ εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Η 25χρονη κοπέλα βιώνει ένα μετατραυματικό στρες μετά το περιστατικό και ανησυχεί για την στιγμή που θα χρειαστεί να επιβιβαστεί ξανά σε λεωφορείο.