Μέσα σε λεωφορείο ξεχάστηκε ένα 9χρονο παιδί ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως κατήγγειλε συγγενικό του πρόσωπο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του grtimes, το 9χρονο παιδί θα παρακολουθούσε απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτό το λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που θα παρακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα.

Όταν έφτασαν στο ΚΔΑΠ τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από το 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας ότι το παιδί είχε ξεχαστεί μέσα στο λεωφορείο.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό του λεωφορείου. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.