Στο πρόβλημα της στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως το 2015 «δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού σταδίου». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018 μετά από αίτημα στο γραφείο του Καλατράβα: «Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία».

Η διαρροή στο προπονητήριο

Ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε ότι τα πρώτα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν μια διαρροή στο προπονητήριο των αθλητών του στίβου.

«Είχε γίνει παρέμβαση από τον ΣΕΓΑΣ για επιδιορθώσεις, όμως δεν είχε γίνει τίποτα και με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με ανακατανομή μπορέσαμε και το φτιάξαμε» πρόσθεσε ο κ. Κοντονής.

«Τότε κατάλαβα πως εάν το προπονητήριο μπάζει νερά θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα άλλα ακίνητα, κυρίως με το Ολυμπιακό Στάδιο» πρόσθεσε για την κατάσταση που επικρατούσε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

«Δεν υπήρχαν χρήματα για τη συντήρηση»

«Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο της συντήρησης στο ΟΑΚΑ. To έργο είχε εγκαταλειφθεί από το 2004-2014 στο έλεος του Θεού» τόνισε ο Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του ΟΑΚΑ το 2015 ήταν ένας «προϋπολογισμός λιτότητας» που μετά βίας έβγαζε τη μισθοδοσία του προσωπικού.