Εντός του 2024 αναμένεται να ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, μετά το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ειδικά για το Ποδηλατοδρόμιο, ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο, όπως δεσμεύεται το ΤΑΙΠΕΔ, η αποκατάστασή του υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024».

Ωστόσο, ο κ. Βρούτσης δεν ανακοίνωσε κάποια ημερομηνία αναφορικά με την επανέναρξη λειτουργίας του Ολυμπιακού Σταδίου καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα, μετά το πρόβλημα στατικής επάρκειας.

«Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι για πρώτη φορά, μια ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένες μελέτες για την ολιστική αναβάθμιση του ΟΑΚΑ και εξασφαλισμένα χρήματα για να το κάνει. Όπως ήδη ξέρετε, η μελέτη που διήρκησε 10 μήνες, από τα τέλη Νοεμβρίου 2022, μου παραδόθηκε προ ημερών και αναφέρει ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου και του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Αντίθετα, στην αγορά, στο τείχος των Εθνών και στις Πύλες δεν καταγράφηκε τέτοιο σοβαρό ζήτημα».

Για τις ομάδες που πλήττονται άμεσα με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, όπως ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ στο χάντμπολ, ξιφασκία, ταεκβοντό κλπ. θα βρεθούν λύσεις είτε Περιφερειακά, είτε σε δήμους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητες και τις προπονήσεις. Η Κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των συλλόγων να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά.