Αυξημένα είναι τα περιστατικά χειροδικίας ανάμεσα σε ανήλικους μαθητές με τα δύο τελευταία να καταγράφονται χθες έξω από Γυμνάσιο (28/9) στο Ρέθυμνο. Στην πρώτη μάλιστα περίπτωση, η λογομαχία δύο παιδιών 13 και 14 ετών εξελίχθηκε σε γρονθοκόπημα στο κεφάλι του μικρότερου παιδιού, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γονείς του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε, δεν επεδίωξαν να δώσουν συνέχεια σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο Εισαγγελέας παρέπεμψε τόσο τον 14χρονο δράστη, με τις κατηγορίες της εξύβρισης, απειλής και απλής σωματικής βλάβης, όσο και τον 42χρονο πατέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης, όχι μόνο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά ανέφερε, ότι αντίστοιχο περιστατικό βίας καταγράφηκε σε άλλο Γυμνάσιο, την ίδια μέρα.

Στο «κόκκινο» η Κρήτη

Τα περιστατικά ξυλοδαρμού μεταξύ μαθητών -κυρίως του Γυμνασίου και όχι τόσο του Λυκείου- καταγράφονται συχνότερα σε σχέση με το παρελθόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός, ότι η Κρήτη, είναι από τις τρεις Περιφέρειες, όπου η συχνότητα των περιστατικών είναι στο «κόκκινο».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι πρόκειται για ξυλοδαρμούς χωρίς πραγματικό λόγο, τόνισε ο κ. Μαραγκάκης, που δεν κρύβει την ανησυχία του για το φαινόμενο, ένα φαινόμενο που ασφαλώς κινητοποιεί τη σχολική κοινότητα, αλλά ίσως θα έπρεπε να αποτελεί κομμάτι κοινωνικού προβληματισμού και δράσεων για την αντιμετώπισή του.