Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται εδώ και δύο μέρες στο νοσοκομείο, έπεσε ένας μαθητής δημοτικού σχολείου στα Πατήσια από ομάδα ανηλίκων. Ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αποδοθούν ευθύνες, τονίζοντας ότι όταν μιλάμε για παιδιά πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.

«Να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα θα αποδοθούν οι ευθύνες» διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως «εμείς αντιδρούμε αστραπιαία και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο με τα στελέχη μας» είπε στην ΕΡΤ.

«Όταν μιλάμε για παιδιά» επισήμανε «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μέχρι τη διερεύνηση όλων των φαινομένων γιατί μιλάμε για ψυχές παιδιών και εμείς ισορροπούμε από τη μια πλευρά στην επιβολή συνεπειών, όπου υπάρχουν και επιδίδονται φυσικά και κυρίως στην κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών, είτε είναι θύτες ήταν είτε θύματα και η αιτιολογία προέρχεται από πολλά πολλά περιβάλλοντα».

«Έχουμε πλήρη ενημέρωση»

Για το πόσο έγινε αντιληπτό το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 11χρονου από τους εκπαιδευτικούς, καθώς έλαβε χώρα μέσα στην αυλή του σχολείου ο κ. Κόπτσης είπε: «Έχει συμβεί. Μιλούμε διαρκώς και έχουμε ήδη μια πλήρη ενημέρωση». Ωστόσο προτίμησε να μην επεκταθεί περαιτέρω καθώς όπως είπε «θέλουμε να διερευνήσουμε σε όλη την έκταση και από κάθε πλευρά το συγκεκριμένο θέμα».

«Η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί εκ βάθρων παρεμβάσεις γιατί είναι πολυπαραγοντικό το θέμα και αυτό κάνουμε εμείς. Εκτός από τις πλούσιες και στοχευμένες δράσεις που έχουμε αναπτύξει με το νέο νόμο αυτό έχουμε ως στόχο. Να αλλάξουμε την κουλτούρα που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας. και αυτό θέλει καιρό. Δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει συστράτευση δυνάμεων, όχι μόνο από το σχολείο που δεν είναι κυρίως η αιτιολογία ύπαρξης και εμφάνισης των φαινομένων αυτών, αλλά από την οικογένεια και το γενικότερο περιβάλλον».